Πολιτική

Η αντιπολίτευση μπροστά στις μεταρρυθμίσεις

Η αντιπολίτευση μπροστά στις μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να επαναλαμβάνουν την ίδια πολιτική, που δεν οδηγεί ωστόσο στην εκλογική επιδοκιμασία.

Είναι σαφές πως κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν το ίδιο μοτίβο και τηρούν την ίδια πολιτική στάση απέναντι στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Σαν να μην έχουν λάβει τα αναγκαία μαθήματα από τις διπλές εκλογές του 2023.

Σήμερα που στη χώρα μας η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και η επιστολική ψήφος, καθώς και την αλλαγή του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αποδέχεται και στηρίζει αυτές τις επιλογές. Τα ποσοστά αποδοχής των προαναφερθέντων αλλαγών είναι σημαντικά. Καταγράφοντας μια ενθουσιώδη πραγματικότητα. Ότι η κοινωνία και οι πολίτες είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς. Κοντά στο 60% των ερωτηθέντων στις σχετικές δημοσκοπήσεις είναι υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων. Κοντά στο 75% τάσσεται υπέρ της επιστολικής ψήφου. Και περισσότερο από το 55% στηρίζει τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όμως παρατηρούμε ότι ενώ η κοινωνία τάσσεται υπέρ κάποιων τολμηρών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που σπάνε αγκυλώσεις και στερεότυπα δεκαετιών, η αντιπολίτευση δίνει μάχες χαρακωμάτων αρνούμενη να υποστηρίξει το κύμα εκσυγχρονισμού και τη θετική μεταρρυθμιστική δυναμική που διαμορφώνεται.

Μπορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προφασίζονται μια σειρά από λόγους, που τους οδήγησαν στην καταψήφιση των σχετικών μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων. Μπορεί να εξασκούν την επαναστατική γυμναστική τους. Μπορεί να δομούν την εσωτερική τους ταυτότητα. Μπορεί να διαφοροποιούνται και να θωρακίζονται έναντι των αντιπάλων τους. Όμως στην τελική γραμμή, αρνούνται να κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Εκφέροντας έναν άγονο και στείρο αντιπολιτευτικό λόγο.

Δηλαδή ασκούν την ίδια πολιτική που ακολούθησαν από το 2019 μέχρι το 2023, που δεν τους απέδωσε τα αναμενόμενα. Ακολουθώντας όμως τα ίδια βήματα, είναι δυνατόν να αναμένουν διαφορετικά αποτελέσματα; Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον αρνητισμό. Γύρισαν την πλάτη στα άκρα. Και έτσι ο περίφημος χώρος του πολιτικού κέντρου, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, επιτρέποντας της να νικήσει στις εκλογές, παρ’ όλο που η ίδια ίσως και να έχασε ψήφους προς τα δεξιά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments