Nέα της αγοράς

Η Google ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις

Η Google ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [365443] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ENGINEERING AND RESEARCH ΤΗΣ GOOGLE YOSSI MATIAS (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι περικοπές προσωπικού της Google εντάσσονται σε ένα γενικό κλίμα που σαρώνει το τελευταίο διάστημα τον τεχνολογικό τομέα.

Δισεκατομμύρια ξόδεψε η Google για αποζημιώσεις σε εργαζομένους που απολύθηκαν την προηγούμενη χρονιά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της εταιρείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Alphabet για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 έδειξαν επίσης ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει επίσης προβλέψει να διαθέσει άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η κολοσσιαία διαδικτυακή εταιρεία μπήκε στη νέα χρονιά με ένα νέο μπαράζ απολύσεων, όπως είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2023.

Η Google μειώνει δραστικά το προσωπικό της – απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους – σε βασικούς τομείς της επιχείρησης, όπως στις ομάδες των μηχανικών, αλλά και του hardware.

Μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου του 2023, η εταιρεία «ανέλαβε το κόστος των αποζημιώσεων και σχετικές οφειλές ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023».

Ο τζίρος της Google κατά το τελευταίο τρίμηνο άγγιξε τα 86,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, και 307,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του οικονομικού έτους, αυξημένος κατά 9% σε ετήσια βάση, όπως καταγράφεται στην έκθεση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Google απέλυσε 12.000 εργαζομένους, που αντιστοιχούν στο 6% του συνολικού εργατικού της δυναμικού.

«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταγράψει περιόδους δραματικής ανάπτυξης», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sundar Pichai, σε σημείωμα προς το προσωπικό στις αρχές της χρονιάς. «Για να συνεχίσουμε και να τροφοδοτήσουμε αυτή την ανάπτυξη, ετοιμαζόμαστε για μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα από αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα», κατέληξε.

Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν έλαβαν το πακέτο της αποζημίωσής τους κατά τη διάρκεια μίας περιόδου 60 ημερών. Η αποζημίωση των εργαζομένων ήταν μισθοί 16 εβδομάδων συν δύο εβδομάδες για κάθε χρόνο που εργάστηκαν στην Google. Επίσης, έλαβαν τα μπόνους του 2022, καθώς και το επίδομα αδείας.

Οι περικοπές προσωπικού της Google εντάσσονται σε ένα γενικό κλίμα που σαρώνει το τελευταίο διάστημα τον τεχνολογικό τομέα, με κολοσσιαίες εταιρείες να απολύουν πολλούς εργαζομένους για να μειώσουν το κόστος εν μέσω αλλαγών στην οικονομία.

Πηγή: economistas.gr//ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments