Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Σπουδαία πρόκριση στους 16 του Youth League

Ολυμπιακός: Σπουδαία πρόκριση στους 16 του Youth League

Πηγή Φωτογραφίας: [366739] SUPERLEAGUE Κ-19 / 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης

Την Παρασκευή στις 9 Φεβρουαρίου, οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στην κληρωτίδα για τη φάση των “16” του Youth League. Εκεί θα βρουν απέναντί τους ακόμη έναν μεγάλο αντίπαλο, καθώς τα ονόματα είναι δυνατά.

Μίλαν, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Λανς, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Ρεάλ, Ζάλτσμπουργκ οι υποψήφιοι αντίπαλοι. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το απόγευμα της Τετάρτης (7/2) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έγραψε ιστορία. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 6-5 της Ίντερ στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να έχει λήξει 0-0.

Οι Πειραιώτες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 73ο λεπτό, ωστόσο δεν λύγισαν σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 88′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Λιατσικούρα, ενώ πριν από την αποβολή είχαν στριμώξει τους νερατζούρι στην περιοχή τους.

Η πορεία μέχρι τώρα

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα μπορούσε κάλλιστα να αποκλείσει από την κανονική διάρκεια την Κ19 της Ίντερ. Μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Primavera 1, βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Μίλαν, διαθέτει στον πάγκο της έναν θρύλο, τον Κρίστιαν Κίβου, όπως και ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο.

Οι ερυθρόλευκοι από νωρίς στην διοργάνωση είχαν δείξει τις διαθέσεις τους. Στον πρώτο γύρο βρήκαν απέναντί τους την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα, επικρατώντας με 3-1 εντός και εκτός έδρας, παίρνοντας την πρόκριση με 6-2.

Ακολούθησε η πρωταθλήτρια του Αζερμπατζάν, Γκαμπάλα. Αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι επικράτησαν 3-0 εκτός έδρας και ολοκλήρωσαν την δουλειά στο Καραϊσκάκης με 4-0. Τελευταίο θύμα του Ολυμπιακού η Ίντερ. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι στα πέντε τους παιχνίδια στο Youth League έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ και έχουν πετύχει 13.

Ο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού

Η πορεία του Ολυμπιακού έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Από το 2021 βρίσκεται στους ερυθρόλευκους, έπειτα από εξαετή παρουσία στον αιώνιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Η δουλειά του αυτά τα χρόνια αποτυπώνεται, είτε με την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, είτε με αποτελέσματα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος έχει τον σημαίνοντα ρόλο του Διευθυντή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Την περσινή σεζόν, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή, κατακτώντας το πρωτάθλημα Κ19, έπειτα από έξι χρόνια, με τον 44χρονο προπονητή στο τιμόνι.

Παράλληλα, στα χέρια του Συλαϊδόπουλου έχουν αναδειχθεί ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας ή ο Χρήστος Μουζακίτης. Παίκτες, που διαθέτουν όλα τα φόντα για το βήμα παραπάνω και έχουν “σμιλευτεί” μέσα από την δουλειά που γίνετια στον Ρέντη.

Οι πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής πορείας

Το ευρωπαϊκό “ταξίδι” της Κ19 του Ολυμπιακού διαθέτει και τους πρωταγωνιστές του. Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στο Youth League και από τους κορυφαίους στη διοργάνωση είναι ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος μέσος δεν φημίζεται μόνο για τις δημιουργικές του ικανότητες, αλλά και για την επαφή του με τα δίχτυα.

Τέσσερις φορές έχει σκοράρει, καθώς έχει πετύχει ένα γκολ απέναντι στην Λέτσε και τρία συνολικά στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Γκαμπάλα. Απέναντι στην Ίντερ έδωσε μάχες στον άξονα και συνεχώς επιχειρούσε να “φτιάξει” φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ένα από τα μεγαλύτερα “αστέρια” των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Ο 16χρονος επιθετικός, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε μέχρι και η Μπάγερν, έχει πετύχει τρία γκολ συνολικά στο Youth League. Παράλληλα, έχει μοιράσει δύο ασίστ, με λίγα λόγια έχει συμμετοχή σε πέντε απ’ τα 13 γκολ των ερυθρόλευκων.

Η Ίντερ φάνηκε να γνώριζε τους κινδύνους που μπορούσε να δημιουργήσει ο Κωστούλας και έτσι συνεχώς έπεφταν πάνω του δύο ή και τρεις ποδοσφαιριστές των νερατζούρι, προκειμένου να μην τον αφήσουν να ξετυλίξει το ταλέντο του. Ενδεικτικά, τρεις παίκτες προσπάθησαν να τον κλείσουν, πριν εκείνος τροφοδοτήσει τον Λιατσικούρα για τη μεγάλη φάση στο 88′.

Στους πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσε να μην ανήκει και ο Ισίδωρος Κουτσίδης. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1.93, είναι από τις κολώνες της άμυνας των ερυθρόλευκων και φροντίζει να καθαρίζει τον “αέρα” πάνω από την περιοχή. Βρίσκεται σε τέλεια αρμονία στην τριάδα μαζί με τον Πρεκατέ, αλλά και τον Κωνσταντίνο Κωστούλα.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει δείξει την εμπιστοσύνη του σε Κουτσίδη και Κωνσταντίνο Κωστούλα και πρόσφατα τους επιβράβευσε με ανανέωση του συμβολαίου τους. Εκ των κορυφαίων στην πορεία των ερυθρόλευκων είναι οι Σταύρος Πνευμονίδης, ο οποίος έχει ένα γκολ και μία ασίστ, όπως και ο Αντώνης Παπακανέλλος, που με την ενέργειά του μπορεί εύκολα να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Μνεία πρέπει να γίνει επίσης, στον 20χρονο τερματοφύλακα, Άντζελο Σίνα, ο οποίος έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στο Youth League και τον αρχηγό, Θανάση Κουτσογούλα, που φροντίζει να οργώνει την δεξιά πλευρά και να δίνει μεγάλες μάχες.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος σε αυτά τα πέντε παιχνίδια εμπιστεύεται στη βασική του 11άδα πάνω κάτω τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Πέρα από τον Σίνα, η τριάδα στην άμυνα παραμένει η ίδια με Πρεκατέ, Κουτσίδη και Κωνσταντίνο Κωστούλα.

Τα δίδυμα στην άμυνα αλλάζουν μεταξύ Λιατσικούρα, Μουζακίτη και Μπακούλα, με τους Αλαφάκη και Κουτσογούλα στα άκρα. Οι Πνευμονίδης και Παπακανέλλος επίσης είναι σταθεροί πίσω από τον Κωστούλα, ενώ μία φορά έχει ξεκινήσει βασικός στην κορυφή ο Χρήστος Γατόπουλος.

Πηγή: sport24.g // ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments