Ελλάδα

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι αγρότες για την αντιπροσωπεία που θα συναντήσει ο Μητσοτάκης

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι αγρότες για την αντιπροσωπεία που θα συναντήσει ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαμαρτυρία αγροτών του νομού Τρικάλων με παράταξη τρακτέρ σε κόμβο της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λάρισας, έξω από την πόλη των Τρικάλων, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά και για περίπου 15 λεπτά τον κόμβο ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης και λύση στα μεγάλα προβλήματά τους. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Θα συναντηθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη τη χώρα και ζητούν μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση, ενώ την Παρασκευή θα ορίσουν την αντιπροσωπεία που αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες, ενώ παραμένουν ανυποχώρητοι ως προς τα εννέα ζητήματα που παρέθεσαν σε υπόμνημα που έστειλαν προς τον πρωθυπουργό. Έτσι, αναμένεται να υπάρξει σχετική συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βελιγράδι.

Νωρίτερα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας, στήνοντας μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών καθώς και σε άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, όπως μεταξύ άλλων στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, τα Γιαννιτσά και την Χαλκηδόνα.

Επίσης, για το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments