Πολιτική

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ M. WEBER (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Συνάντηση και συζήτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ με τον Κ. Μητσοτάκη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού  Κόμματος (ΕΛΚ) και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφτεντ Βέμπερ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η ανάγκη ενότητας των κρατών-µελών της Ένωσης, ώστε να µπορέσει η Ευρώπη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, σε µια εποχή εντάσεων και ιδεολογικών συγκρούσεων.

Την ίδια στιγμή, σε άτυπη προεκλογική περίοδο μπαίνει ξανά η χώρα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας, προχωρώντας παράλληλα στην ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων – ισότητα στον πολιτικό γάμο, μη κρατικά πανεπιστήμια – αλλά και εγκαινιάζοντας νέο κύκλο απευθείας επαφών με τους πολίτες, όπως έκανε χθες στο Χαιδάρι.  

«Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας, που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι όσο η οικονομία αναπτύσσεται το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα προσανατολίζεται σε κοινωνικές πολιτικές, ενώ έμφαση δίνεται στην υγεία, την ασφάλεια και την παιδεία. Με κύριο μέλημα την κοινωνική δικαιοσύνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη χωρίς να δίνεται η αίσθηση της προνομιακής μεταχείρισης των λίγων.

Στο πολιτικό προσκήνιο η επιστολική ψήφος

Ως σημαντική δημοκρατική κατάκτηση για την πατρίδα μας χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό και καλώντας άπαντες να διαφημίσουν στις ελληνικές κοινότητες αυτή τη δυνατότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Μάλιστα ζήτησε τη βοήθειά τους δεδομένου ότι για τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα εγγραφής, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κατοικούν στο εξωτερικό να εγγραφούν έτσι ώστε να μπορούν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κάνει τη δημοκρατία πιο ισχυρή, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να ψηφίσουν και αποκρούοντας και όλη αυτή τη φιλολογία περί μεγάλης αποχής, που όντως είναι ένα πρόβλημα το οποίο όλοι αντιμετωπίζουμε» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments