Πολιτική

Τέμπη-Μαρκόπουλος: Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προσφέρεται για φθηνό εντυπωσιασμό

Τέμπη-Μαρκόπουλος: Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προσφέρεται για φθηνό εντυπωσιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: [367090] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Αυτό που επιδιώκει η αντιπολίτευση, να φέρει την ευρωπαϊκή πολιτική μάχη (στην επιτροπή μας), δεν θα το επιτρέψουμε. Ούτε η επιτροπή ούτε τα θύματα του δυστυχήματος προσφέρονται για προεκλογικές κορώνες», επεσήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης

Δεν προσφέρεται για φθηνό εντυπωσιασμό το έργο που επιτελεί, τόσο η εξεταστική επιτροπή της Βουλής όσο και η Δικαιοσύνη, στη διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, με αφορμή τη σημερινή κοινή δήλωση της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που «στρέφονται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, προσάπτοντας αδιαφορία και πλημμέλειες στη δικαστική αντιμετώπιση της “τραγωδίας των Τεμπών”».

«Το να πετροβολείται, τόσο η εξεταστική επιτροπή για τη λειτουργία της όσο και η ελληνική Δικαιοσύνη, αν δεν είναι απαράδεκτο, είναι σίγουρα επικίνδυνο για τη λειτουργία των θεσμών της χώρας, πολύ περισσότερο όταν μπροστά μας έχουμε και μία ευρωπαϊκή πολιτική μάχη, τις ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Επίσης, σε παρέμβασή του ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε κατάπτυστο το χθεσινό ψήφισμα του ΕΚ, το οποίο, όπως τόνισε, ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς ευρωβουλευτές, ότι προήλθε από τη γνωστή «εμμονική» ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί την Ελλάδα, παραγνωρίζει σειρά μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση, και αποτελεί προσπάθεια διασυρμού της χώρας με στόχο την αναστολή της χρηματοδότησής της.

«Αυτό που επιδιώκει η αντιπολίτευση, να φέρει την ευρωπαϊκή πολιτική μάχη (στην επιτροπή μας), δεν θα το επιτρέψουμε. Ούτε η επιτροπή ούτε τα θύματα του δυστυχήματος προσφέρονται για προεκλογικές κορώνες», επεσήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Όσο για το θέμα της διεύρυνσης του καταλόγου των μαρτύρων, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η πλειοψηφία θα καταθέσει τις προτάσεις της, με βάση και τα όσα θα έχουν εισφέρει έως τότε οι μάρτυρες που έχουν κληθεί και καταθέσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments