Γεωπολιτικά

Κίεβο: Απερρίφθη μετ’ επαίνων ο Ζαλούζνι από τον Ζελένσκι

Κίεβο: Απερρίφθη μετ’ επαίνων ο Ζαλούζνι από τον Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: ειδήσεις 247, Ο Ζελένσκι εξήρε το έργο του Ζαλούζνι στο ουκρανικό ΓΕΕΘΑ, μάλιστα του πρότεινε «να παραμείνει στην ομάδα», αμέσως μετά όμως το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο και την αντικατάστασή του από τον μέχρι πρότινος αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξήρε το έργο του στρατηγού στο Επιτελείο και κατόπιν διόρισε στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε τη δρομολογημένη από καιρό κίνηση που το τελευταίο διάστημα προέβαλαν ως σίγουρη τα διεθνή media: απομάκρυνε από το ουκρανικό Επιτελείο τον στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, αφού φρόντισε να είναι ευγενικός μαζί του.

Ο Ζελένσκι εξήρε το έργο του Ζαλούζνι στο ουκρανικό ΓΕΕΘΑ, μάλιστα του πρότεινε «να παραμείνει στην ομάδα», αμέσως μετά όμως το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο και την αντικατάστασή του από τον μέχρι πρότινος αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι. 

Ο Σίρσκι ηγήθηκε του Στρατού Ξηράς της Ουκρανίας και από τα διεθνή media χαρακτηρίστηκε επιχειρησιακός διοικητής της ουκρανικής αντεπίθεσης, ενός εγχειρήματος που τελικά δεν ευοδώθηκε, αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα. 

«Μιλήσαμε για τις αλλαγές που χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις μας. Συζητήσαμε για το ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ώρα της ανανέωσης είναι τώρα. Πρότεινα στον στρατηγό Ζαλούζνι να μείνει στην ομάδα» έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ «τον πλέον έμπειρο στρατηγό της Ουκρανίας», υπογραμμίζοντας ότι ήταν διοικητής και στην άμυνα του Κιέβου, στην αρχή της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν δύο χρόνια, και στην αντεπίθεση. Επίσης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται άμεσες αλλαγές μέσω νέας προσέγγισης στην επιστράτευση και στη στρατολόγηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments