Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για δημοσκοπική ανάκαμψη

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για δημοσκοπική ανάκαμψη

Πηγή Φωτογραφίας: [366897] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι ατζέντες που σκέπτεται να ξεδιπλώσει η Κουμουνδούρου.

Η Κουμουνδούρου ελπίζει να απαντήσει στις χαμηλές δημοσκοπικές καταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κύμα θετικών ειδήσεων, αντιστρέφοντας την εικόνα των καταγγελιών και των κομματικών προβληματισμών που φαινόταν να κυριαρχούν τις εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Πρώτος σταθμός ήταν το περιφερειακό συνέδριο στην Κοζάνη, το οποίο, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, στέφθηκε με επιτυχία, γιατί μπόρεσε να προσελκύσει κοινό που συνήθως δεν παρακολουθούσε κομματικές συναντήσεις.

Επιτρέποντας, υπό μια έννοια, τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την περιφέρεια, στη λογική της επικύρωσης της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας που έχει καθιερώσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τη βάση του κόμματος – και στο ίδιο πρότυπο ετοιμάζεται και η επόμενη περιφερειακή παρουσία στη Λάρισα, ένα μέρος με ειδικό συμβολισμό λόγω και της πρόσφατης πλημμύρας στη Θεσσαλία, το οποίο ο Κασσελάκης έχει ήδη επισκεφτεί πολλές φορές.

Το δεύτερο ορόσημο είναι η έναρξη της τμηματικής παρουσίασης 29 δεξαμενών σκέψης υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της Διάνας Βουτυράκου. Οι δεξαμενές σκέψης βασίζονται στη θεμελιώδη βάση της κοινωνικής ανάδειξης ατόμων που δεν έχουν απαραιτήτως κομματικά “ένσημα”.

Για την παιδεία, το think tank απαρτίζεται από τον ομότιμο καθηγητή ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ Βασίλη Τσελφέ, την ψυχολόγο Λουκία Μπεζέ, τον καθηγητή Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, τον καθηγητή Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ιωάννη Τούλη, τον καθηγητή Οδοντιατρικής του ΑΠΘ Δημήτρη Τορτοπίδη, τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Γεώργιο Μπαγάκη και την υποψήφια διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ Δανάη Βουκελάτου.

Παράλληλα με την εσωτερική αναδιάρθρωση του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει σε τομείς άσκησης αντιπολίτευσης όπου πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση. Η Πολιτική Γραμματεία έχει ήδη εγκρίνει μια εκστρατεία για την ακρίβεια και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ασκεί όλο και μεγαλύτερη κριτική στην κυβέρνηση για τα αγροτικά ζητήματα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τους αγρότες και τους φοιτητές» ανέφερε σχετικά ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, δίνοντας το πλαίσιο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τα κινήματα και οι μάχες που αυτά δίνουν κρίνονται στο αν καταφέρνουν και στο πώς να οικοδομούν συμμαχίες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να είναι δίπλα τους ο κόσμος» τόνισε, για να αναδείξει τη σύνδεση που επιθυμεί η Κουμουνδούρου με αυτά τα ακροατήρια σε επίπεδο βάσης, τα οποία πριν από μια δεκαετία ήταν προνομιακά για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments