Πολιτική

Άδωνις: Παράταση στο πρόγραμμα για 4000 εργαζόμενους στην υγεία [vid]

Άδωνις: Παράταση στο πρόγραμμα για 4000 εργαζόμενους στην υγεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Βουλή. Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων. Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Επί Κ. Μητσοτάκη η χρηματοδότηση του ΕΣΥ βαίνει αυξανόμενη.

Την παράταση στο πρόγραμμα για 4.000 εργαζόμενους στον χώρο της υγείας ανακοίνωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Υγείας τόνισε σχετικά πως «δίνουμε παράταση στο πρόγραμμα των 4000 εργαζομένων στο χώρο της υγείας».

«Πρόκειται για συμβασιούχους που κάλυπταν ανάγκες και εργάζονταν στα νοσοκομεία της χώρας μας μέσω ΔΥΠΑ», συμπληρώθηκε και προστέθηκε πως «επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν βαίνει μειούμενη, όπως υποστηρίζεται από ορισμένους, αλλά βαίνει αυξανόμενη».

«Για αυτόν τον λόγο άλλωστε», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «μπορούμε και ενισχύουμε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας με συμπληρωματικές παρεμβάσεις, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο».

Αναφερόμενος, ακόμη, στο ζήτημα σχετικά με το «φακελάκι» και με το εάν αυτό νομιμοποιείται μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «ως προς το φακελάκι, δεν το νομιμοποιούμε με τα απογευματινά χειρουργεία. Το φακελάκι ήταν και είναι μια καταδικαστέα και ανήθικη πρακτική. Απλά, ο ιατρός θα λαμβάνει μια νόμιμη αμοιβή για τις χειρουργικές υπηρεσίες, που θα προσφέρει. Αυτό που λέμε είναι ότι αν εγώ, ως υποτιθέμενος ασθενής, έχω να πληρώσω, γιατί με στέλνουν σε μια ιδιωτική κλινική και όχι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο; Πρόκειται για μια επιπλέον δυνατότητα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, ο ιδιώτης κλινικάρχης είναι ο χαμένος της προωθούμενης μεταρρύθμισης, και όχι βέβαια οι ασθενείς στο δημόσιο σύστημα υγείας», κατέληξε ο Α. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments