Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ταυτότητα του think tank με υπογραφή Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ταυτότητα του think tank με υπογραφή Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365800] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΥΚΛΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για θέματα έρευνας η δεξαμενή σκέψης.

Το δεύτερο think tank του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φέρει την υπογραφή του Στέφανου Κασσελάκη και είναι γεγονός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη δημοσιότητα, τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν το δεύτερο think tank το οποίο ανακοινώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλουμε μια χώρα που να κοιτάει στο αύριο. Απαραίτητο συμπλήρωμα λοιπόν της Δημόσιας Παιδείας, η έρευνα στα Δημόσια Πανεπιστήμια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κόμματος, και σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, τη δεξαμενή σκέψης κοσμούν διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες.

Ο Χάρης Αναστόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διδακτορική του διατριβή υποστηρίχθηκε στο Imperial College με αντικείμενο στη Θεωρητική Φυσική, την οποία εκπόνησε ως υπότροφος του ΙΚΥ. Επειτα από μια πλούσια μεταδιδακτορική έρευνα σε μια σειρά διακεκριμένων πανεπιστημίων του αγγλοσαξονικού και του ηπειρωτικού χώρου, τα ευρύτερα ερευνητικά του αντικείμενα επικεντρώνονται στη διασύνδεση κβαντικής επιστήμης και τεχνολογίας και στη θεωρητική βαρύτητα. Στο συγγραφικό και ακαδημαϊκό του δυναμικό απαριθμούνται 70 ερευνητικές εργασίες, εκ των οποίων 18 μονογραφίες, έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε 15 διεθνή συνέδρια και έχει υπάρξει επιβλέπων 6 ολοκληρωμένων διδακτορικών. 

Η Ελένη Χατζηχρήστου είναι αστροφυσικός, κάτοχος μάστερ του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Leiden. Εχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως (Πανεπιστήμιο Yale, Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble, NASA Goddard Space Flight Center, Νότιο Ευρωπαϊκό Αστεροσκοπείο Χιλής, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) και διετέλεσε πρύτανης του ελληνικού παραρτήματος του City University of Seattle – City Unity College επί σειρά ετών.

Ο Μανόλης Μικράκης είναι επίκουρος καθηγητής Αρχαίας και Μεσαιωνικής Τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου υπηρετεί από το 2014. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα Κλασικής Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης Γερμανίας (2006). Υπηρέτησε στην ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία και στο αντίστοιχο κυπριακό Τμήμα Αρχαιοτήτων, με κύριο αντικείμενο την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συνεργασία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και εκθέσεις.

Ο Δημήτρης Πινότσης, PhD (PI) είναι θεωρητικός νευροεπιστήμονας με διδακτορικό στα Μαθηματικά και MSc στη Θεωρητική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, όπου συνεργάστηκε με τον Θανάση Φωκά. Ο Δημήτρης Πινότσης εργάστηκε με τον Peter Grindrod και στη συνέχεια πέρασε εξήμισι χρόνια στο University College του Λονδίνου (UCL) δουλεύοντας με τον Karl Friston στη μηχανική μάθηση και στην ανάπτυξη μαθηματικών μεθόδων για την ανάλυση των δεδομένων του εγκεφάλου. Στη συνέχεια πήγε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), όπου εργάστηκε με τον Earl Miller για τη χρήση προγνωστικής κωδικοποίησης και βαθιά νευρωνικών δικτύων για την αντιμετώπιση θεμελιωδών ερωτημάτων στη γνωστική νευροεπιστήμη.

Ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας (PhD) στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς. Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Διακρίσεις και βραβεία σε διάφορα διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς. Εχει επιδόσεις στον τομέα της έρευνας με σημαντικό αντίκτυπο, όπως αποδεικνύουν οι 2.886 αναφορές. Συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, διδακτορικές διατριβές και τεχνικές αναφορές, δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, εμπειρία σε βιομηχανικά και ερευνητικά έργα, καθήκοντα προεδρίας και προγραμματισμού συνεδρίων. 

Ο Γιώργος Πλουμπίδης είναι καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του UCL και διευθυντής της Εθνικής Μελέτης για την Ανάπτυξη του Παιδιού του 1958. Εντάχθηκε στο Centre for Longitudinal Studies το 2014 ως επικεφαλής στατιστικολόγος του κέντρου, ενώ το 2016 έγινε ο πρώτος διευθυντής έρευνας του CLS. Πριν από την ένταξή του στο UCL, ο Γιώργος Πλουμπίδης κατείχε θέσεις στο London School of Hygiene and Tropical Medicine και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ο εν λόγω καθηγητής είναι διεπιστημονικός ποσοτικός κοινωνικός επιστήμονας και μεθοδολόγος διαχρονικών πληθυσμιακών ερευνών. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments