Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα εσωτερικής συνοχής – Πονοκέφαλος και για τα ομόφυλα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα εσωτερικής συνοχής – Πονοκέφαλος και για τα ομόφυλα

Πηγή Φωτογραφίας: [367131] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (EUROKINISSI)

Καταγγελίες για αυταρχισμό και απειλές για εσωτερικό δημοψήφισμα.

Η καταιγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Η σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης απουσίαζε στην εκδήλωση για τα θύματα των Τεμπών στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε το ζήτημα του τι θα συμβεί αν κάποιος απέχει ή καταψηφίσει και ρώτησε τον πρόεδρο (αν και ήταν συνδεδεμένος μέσω ζουμ για περίπου 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) εάν θα επηρεαστούν οι βουλευτές. Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να απάντησε: “Είναι δικό μου πρόβλημα, εγώ θα αποφασίσω”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέλος του πολιτικού γραφείου επέμεινε: “Δηλαδή δεν υπάρχει καμία επίπτωση;”. Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν: “Όχι, θα υπάρξουν συνέπειες”.

Από τη στιγμή που το σύνολο των στελεχών που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του προέδρου είχαν βγει δημοσίως να καταδικάσουν τη συμμετοχή σε εκδήλωση του Διονύση Τεμπονέρα μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη η αιφνιδιαστική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο θέατρο «Άλφα» δεν θα μπορούσε να είναι ανέφελη ούτε να μη σχολιαστεί στη χθεσινή Π.Γ. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να του επισήμανε πως «βγήκαν κεντρικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες και ήταν σε άλλη κατεύθυνση από όσα εξέπεμπε η παρουσία του προέδρου». Πρόσωπο με ρόλο στην ηγετική ομάδα παραδεχόταν πως εκτός από το «άδειασμα» η πρωτοβουλία του προέδρου νομιμοποιεί οποιαδήποτε άλλη ανάλογη κίνηση για διάλογο με τη Νέα Αριστερά.

Καταγγελίες για αυταρχισμό

Η ηχηρή αντίδραση του Αλέκου Φλαμπουράρη και το κλίμα δυσφορίας για τη συμπεριφορά Κασσελάκη προς τα στελέχη γίνεται σε μια φάση που όλοι στην Κουμουνδούρου λειτουργούν σε «ώρα Τσίπρα», ο οποίος σε μία εβδομάδα από τώρα θα ανοίξει τα χαρτιά του για πρώτη φορά στο συνέδριο που αρχίζει τις εργασίες του στις 22 Φεβρουαρίου.

Το σκηνικό στην Πολιτική Γραμματεία, εκτός από την επιστροφή σε μια βαθιά κρίση εσωστρέφειας, έδωσε την εικόνα διάλυσης, καθώς, μετά από μήνες προετοιμασίας και αναβάθμισης της πλατφόρμας του isyriza, το κόμμα έχει μείνει αρκετά πίσω οργανωτικά.

Πέρα από την ψυχολογική κατάρρευση που προκάλεσαν τα όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία, επιβεβαιώθηκαν και οι φόβοι των στελεχών τρεις μόλις ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ουσιαστικά αδυναμία να διεξαγάγει τις εσωτερικές του εκλογές.

Ήδη πάντως στελέχη που μέχρι πρόσφατα απέφευγαν να τοποθετηθούν για την εικόνα του κόμματος όπως αυτή εκπέμπεται προς τα έξω, πλέον αρχίζουν να μετρούν και το κόστος σε προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να χαθεί μέχρι τις ευρωεκλογές.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τους ομοφυλόφιλους

Παράλληλα, στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν τα προβλήματα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει ζήτημα εσωκομματικής πειθαρχίας και καθώς δίπλα στους βουλευτές Παύλο Πολάκη, Νίνα Κασιμάτη και Αθηνά Λινού, που φέρονται να εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς για το σχέδιο νόμου, προστέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αριθμητικό, αλλά καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό.

Μένει να φανεί τι τελικά θα πράξουν οι βουλευτές του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν υψώσει ανάστημα απέναντι στον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments