Διεθνή

Ναβάλνι: Ούτε κουβέντα ο Πούτιν στην πρώτη εμφάνιση μετά τον θάνατο του αντιπάλου του

Ναβάλνι: Ούτε κουβέντα ο Πούτιν στην πρώτη εμφάνιση μετά τον θάνατο του αντιπάλου του

Πηγή Φωτογραφίας: In this handout photo released by Russian Presidential Press Service on Monday, June 26, 2023, Russian President Vladimir Putin Video address to the participants and guests of the 11th International Youth Industrial Forum "Engineers of the Future 2023" n Moscow, Russia, (Russian Presidential Press Service via AP)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέλεξε όμως να μην κάνει καμία αναφορά στο συμβάν αλλά να εξάρει τις εργασίες της Gazprom

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, χωρίς να αναφέρει ούτε μια λέξη για τον θάνατο του πολιτικού αντιπάλου του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο για τα 31 χρόνια ζωή της Gazprom, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας και δεν έκανε καμία αναφορά στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στο βίντεο αναφέρει ότι είναι «ευχαριστημένος για την ευκαιρία να συγχαρεί τους βετεράνους της εθνικής βιομηχανίας φυσικού αερίου» και το «μισό εκατομμύριο προσωπικό της Gazprom».

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι υπέδειξε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπαίτιο για τον «φόνο Ναβάλνι», με την εκπρόσωπό τους Κίρα Γιάρμις να δηλώνει πως «τον σκότωσαν, όπως σχεδίαζαν και πριν από τρία χρόνια».

Στο μεταξύ τουλάχιστον 340 συλλήψεις έγιναν σήμερα σε 30 ρωσικές πόλεις σε εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις κατά της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε η Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments