Τεχνολογία

Τι αλλάζει στους χάρτες της Google – Το μικρό ορθογώνιο πλαίσιο στο Android

Τι αλλάζει στους χάρτες της Google – Το μικρό ορθογώνιο πλαίσιο στο Android

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Free photo 3d view of map

Οι χρήστες των Google Maps με λειτουργικό Android αρχίζουν να βλέπουν σταδιακά στις οθόνες της, πάνω αριστερά, ένα ορθογώνιο πλαίσιο.

Μια σημαντική αλλαγή αρχίζει σταδιακά να εμφανίζεται στους χρήστες της δημοφιλής εφαρμογής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Πρόκειται για μια λειτουργία που αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες iOS.

Οι χρήστες των Google Maps με λειτουργικό Android αρχίζουν να βλέπουν σταδιακά στις οθόνες της, πάνω αριστερά, ένα ορθογώνιο πλαίσιο με πληροφορίες καιρού αλλά και δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα θα ενημερώνονται ενώ κινείστε

Ο χώρος που καλύπτει στην εφαρμογή είναι αρκετά μικρός και μόνο αν πατήσετε στο πλαίσιο θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόγνωσης 12 ωρών. Φυσικά, θα εμφανίζεται και το επίπεδο ποιότητας αέρα αν πατηθεί το τμήμα AQI.

Το Google Weather στο… τιμόνι

Σε περίπτωση που επιλέξετε οτιδήποτε άλλο στην εφαρμογή το πλαίσιο καιρού θα εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το 9to5google τα δεδομένα για τον καιρό θα ενημερώνονται καθώς κινείστε με τα δεδομένα να προέρχονται από το Google Weather.

Η νέα λειτουργία ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ αποτελούσε βασικό στοιχείο όσων έβλεπαν τους χάρτες σε περιβάλλον iOS.

Η μπλε κουκίδα

Θυμίζουμε πως οι χάρτες Google είχαν λάβει πρόσφατα μερικές διασκεδαστικές ενημερώσεις που βοηθούν στον έλεγχο των δεδομένων της τοποθεσίας σας.

Το ταξίδι… ξεκινάει με την μικρή μπλε κουκίδα ή αλλιώς της τρέχουσας θέσης που βρίσκεται το όχημά σας.

Το πάτημα της κουκίδας στους χάρτες της Google προσφέρει συντομεύσεις για να αποθηκεύσετε τη θέση στάθμευσή σας ή να μοιραστείτε τη θέση σας με κάποιον γνωστό σας. Η ενημέρωση προσθέτει επίσης επιλογές για την τοποθεσία της συσκευής και το ιστορικό τοποθεσίας και μπορείτε να δείτε, με μια ματιά, αν είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες με μερικά μόνο πατήματα. Εάν έχετε επιλέξει να το ενεργοποιήσετε, η δραστηριότητά σας αποθηκεύεται στο cloud και είναι ορατή στη λειτουργία χρονολόγιο της εφαρμογής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments