Πολιτική

Φλωρίδης: Τον Ιούνιο πιθανότατα θα ξεκινήσει η δική για το δυστύχημα στα Τέμπη

Φλωρίδης: Τον Ιούνιο πιθανότατα θα ξεκινήσει η δική για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο που άφορα τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και έρχεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη εκδόσεως βουλεύματος με αποτέλεσμα

Ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο που άφορα τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και έρχεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη εκδόσεως βουλεύματος με αποτέλεσμα

«Η ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη ολοκληρώνεται τις επόμενες ήμερες, μόλις σε ένα χρόνο, όταν για το Μάτι χρειάστηκαν πέντε χρόνια». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, συμπληρώνοντας ότι τον Ιούνιο κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει η δίκη. 

Παράλληλα, ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο που άφορα τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και έρχεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη εκδόσεως βουλεύματος με αποτέλεσμα, όταν κλείσει η ανάκριση ο εισαγγελέας, να οδηγήσει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Ποινικός Κώδικας: Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο – Αντίθετη η αντιπολίτευση

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Υπέρ τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης-Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».

Την Τετάρτη θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την ψήφισή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments