Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «παρά πέντε» απετράπη η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «παρά πέντε» απετράπη η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη

Πηγή Φωτογραφίας: [361631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέες αποκαλύψεις για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τρίτη, δύο ημέρες πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Νέες αποκαλύψεις για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τρίτη, δύο ημέρες πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απετράπη την τελευταία στιγμή η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος δέχτηκε ισχυρές αντιδράσεις από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη – σε σημείο που ήταν έτοιμος να καταγγείλει ότι ήταν αποδέκτης μπούλινγκ – όταν επιχείρησε να λάβει γνώση του ερωτηματολογίου που έχει υποβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε», φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου και διαμήνυσε ότι είναι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, προειδοποιώντας πως βρίσκεται στα όρια του και ότι προτίθεται να φτάσει σε παραίτηση.

Αν και τελικά με την παρέμβαση αρκετών μελών η νέα κρίση αποσοβήθηκε, ωστόσο επιβεβαίωσε πως το εσωκομματικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ από τον τρόπο που ενεργεί και λαμβάνει αποφάσεις ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει μεγάλο και μέχρι σήμερα ανεπίλυτο με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του κόμματος.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, ιδιαίτερα μετά την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza, η οποία όπως αποδεικνύεται είναι κλειδωμένη, ενώ πληροφορίες θέλουν 6.000 πολίτες να είχαν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε σκληρές συγκρούσεις των μελών της Π.Γ του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Εμφύλιος» και για την εκλογή προέδρου στο συνέδριο

Ενδεικτικό του διχασμού που επικρατεί είναι ότι στην ψηφοφορία που διεξήγαγε την Τετάρτη, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου νικητής αναδείχτηκε ο «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, με 24 ψήφους έναντι 14 ψήφων του έτερου υποψήφιου, Νίκου Μαδεμλή τον οποίο υποστήριζε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η κίνηση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ρήγα ήταν η υποστήριξη του τελευταίου από τον Νίκο Παππά αλλά και της ομάδας που πρόσκειται στον Διονύση Τεμπονέρα, η οποία ήθελε συναινετική εκλογή Προέδρου από τα μέλη του προεδρείου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Η ομάδα του Ν. Παππά έχει μετακινηθεί πια στην πλευρά Κασσελάκη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments