Nέα της αγοράς

Booking: Πρόστιμο ύψους 486 εκατομ από Ισπανία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές

Booking: Πρόστιμο ύψους 486 εκατομ από Ισπανία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές

Πηγή Φωτογραφίας: TicketingHub

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ισπανίας επέβαλε προσωρινή ποινή ύψους 486 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Booking, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία.

Πρόστιμο ορόσημο για την αυστηροποίηση της στάσης της Ευρώπης απέναντι στους τεχνολογικούς ομίλους είναι αυτό που επέβαλαν οι ισπανικές ρυθμιστικές αρχές στη Booking Holdings για αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ισπανίας επέβαλε προσωρινή ποινή ύψους 486 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Booking, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία.

Οι ρυθμιστικές αρχές την κατηγόρησαν για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, όπως η παρεμπόδιση εγχώριων ξενοδοχειακών ομίλων από το να κάνουν προσφορές που είναι φθηνότερες στους δικούς τους ιστότοπους από την τιμή που προσφέρουν στο booking.com, τη θυγατρική του ιστότοπου των ΗΠΑ με έδρα το Άμστερνταμ.

Η Booking απορρίπτει τους ισχυρισμούς για αθέμιτες ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι το να επιτρέψει υψηλότερες τιμές στον ιστότοπό της θα μπορούσε να βλάψει τους καταναλωτές, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Η Ισπανική Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού θα οριστικοποιήσει την απόφασή της μέσα στους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Booking.

Η τελευταία κίνηση κατά της Booking έρχεται λίγες μέρες αφότου οι Βρυξέλλες επέβαλαν στην Apple πρόστιμο ύψους 500 εκατ. ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την πρόσβαση στις υπηρεσίες ροής μουσικής της.

Με αυτό το πρόστιμο από ένα μεμονωμένο κράτος μέλος, στελέχη της Booking εξέφρασαν ανησυχία ότι η πλατφόρμα θα πληγεί τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ. Το μπλοκ θα αναγκάσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τον επόμενο μήνα να συμμορφωθούν πλήρως με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA), με στόχο το άνοιγμα των αγορών στην περιοχή.

O νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA) «Το DMA είναι το κατάλληλο φόρουμ για να συζητηθούν και να αξιολογηθούν οι ανησυχίες και οι λύσεις ανταγωνισμού, ώστε να μπορούν να ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι σε κάθε χώρα διαφορετικά», τόνισε η Booking, η οποία θα εμπίπτει στους νέους ψηφιακούς κανόνες της ΕΕ.

Οι εταιρείες τεχνολογίας με ετήσιες πωλήσεις άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αγοραία αποτίμηση άνω των 75 δισεκατομμυρίων ευρώ και 45 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες στην ΕΕ θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Θα είναι νομικά υποχρεωμένες να μοιράζονται δεδομένα, να συνδέονται με ανταγωνιστές και να κάνουν τις υπηρεσίες τους διαλειτουργικές με αντίπαλες εφαρμογές. Η Booking, με αγοραία αποτίμηση περίπου 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Ο Γκλεν Φόγκελ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει στο παρελθόν επικρίνει τα σχέδια της ΕΕ να τη ρυθμίσει σε ρόλο «φύλακα», υποστηρίζοντας ότι νέα ρυθμιστικά βάρη θα της «περάσουν χειροπέδες» και θα περιορίσουν την ικανότητά της να ανταγωνίζεται τους αντιπάλους της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments