Πολιτική

Μιχαηλίδου: Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Μιχαηλίδου: Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς που φέτος πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανέφερε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς που φέτος πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανέφερε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, η υπουργός ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, μόνον το 36% το δηλώνουν.

«Θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ τον μήνα», υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ήταν μέχρι σήμερα».

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη δήλωση των εργαζομένων συνταξιούχων

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι να δηλώνουν την εργασία τους και να λαμβάνουν όλη τη σύνταξή τους.

«Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει» είπε χθες σε δήλωσή της η υπουργός Εργασίας,  Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments