Πολιτική

Πολιτική παράταση για Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές

Πολιτική παράταση για Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [367454] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ιδιότυπη αναμέτρηση Κασσελάκη - Τσίπρα με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απόντα από το Συνέδριο.

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία – και όχι αδίκως – ως η τετραήμερη κομματική διαδικασία κατά την οποία ένας νυν πρόεδρος «κονταροχτυπήθηκε» με τον προκάτοχό του, χωρίς ο δεύτερος να έχει δώσει το παρών ούτε για ένα λεπτό στο κλειστό του ΤαεΚβοΝτο.

Και αν για πολλούς όλα ξεκίνησαν με την περίφημη ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη, μία εβδομάδα νωρίτερα, για το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δύο ώρες πριν ανοίξουν οι εργασίες του Συνεδρίου, που έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας, δείχνοντας το δρόμο προς νέες κάλπες, ήταν αυτή που για τέσσερα 24ωρα έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια εσωκομματική περιδίνηση, με μια δεύτερη κατά σειρά διάσπαση να πλανάται πάνω από το Νέο Φάληρο.

Μπορεί ο Στέφανος Κασελάκης να σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και να έστησε νέα κάλπη για την εκλογή νέου αρχηγού και η Όλγα Γεροβασίλη να σήκωσε το γάντι που της πέταξε ο αρχηγός του κόμματος προτείνοντας εκλογές της 10ης Μαρτίου, αλλά το πινγκ πονγκ που ακολούθησε για την ερμηνεία των πολιτικών αποφάσεων ήταν πρωτοφανής.

Το εσωκομματικό προεκλογικό θρίλερ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε με τους πρωταγωνιστές να εναλλάσσονται στο βήμα, συχνά κρατώντας ταυτόχρονα το ίδιο μικρόφωνο, καταδικάζοντας ο ένας τον άλλον για τη διαφαινόμενη διάλυση του κόμματος σε μια πρωτοφανή ατμόσφαιρα χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών, ακόμη και σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.

Από τη μία πλευρά, ήταν ο Στέφανος Κατσελάκης που επέμενε μέχρι τέλους να διεξαχθούν οι εκλογές της 10ης Μαρτίου με υβριδική μορφή (φυσική και ηλεκτρονική ψηφοφορία), ενώ από την άλλη, ήταν η Όλγα Γεροβασίλη που ζήτησε ένα μήνα προθεσμία για την εγκατάσταση των καλπών και την πιστή εφαρμογή της σύμβασης για τη διεξαγωγή μόνο φυσικής ψηφοφορίας.

Σχεδόν παράλληλα στους διαδρόμους του Συνεδρίου, μια τρίτη ομάδα στελεχών (Φάμελλος, Παππάς, Γ.Τσίπρας) είχαν «απλώσει» πάνω σε ένα τραπέζι ένα κείμενο για τη συλλογή υπογραφών, προκρίνοντας ως λύση την αναβολή των εκλογών για το μέλλον και σίγουρα για μετά τις ευρωεκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ερώτημα παραμένει αν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να διατηρήσει την εύθραυστη ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος μετά την αποδοκιμασία της πρώην προέδρου της Βουλής, πρωτοφανές φαινόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με χειραψία στους διαδρόμους του συνεδρίου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν 100 ημέρες πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές, όταν η ηγεσία και το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να βρουν κοινό τόπο τόσο για το ποιοι θα εκλεγούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος όσο και για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν το κόμμα εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Το βέβαιο είναι ότι οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη, θα αποτελέσουν την αφετηρία για νέες εξελίξεις. Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να εξελίσσεται σε νέο πόλο στο κόμμα και μάλιστα έχει τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments