Ελλάδα

Απεργία: Κλειστό το κέντρο – Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό, τραμ, ταξί η Αθήνα [vid]

Απεργία: Κλειστό το κέντρο – Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό, τραμ, ταξί η Αθήνα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον σιδηρόδρομο, ναυτεργάτες, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Τρένα, Προαστιακό, Ταξί η πρωτεύουσα

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός έχουν τραβήξει χειρόφρενο σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Από νωρίς το πρωί, αρκετοί δρόμοι της Αττικής ήταν «κόκκινοι» εξαιτίας της αυξημένης κίνησης, ενώ δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν κλείσει για τις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε εφαρμογή σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των ΜΜΜ, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους παραπάνω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούν προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

«Τα λεφτά στις τσέπες μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» και «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή μας ενάντια στην ακρίβεια για αυξήσεις στους μισθούς» είναι το κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments