Nέα της αγοράς

Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασε τα 5 δισ. σε κεφαλαιοποίηση – «Μήνυμα» για υψηλή τιμή και μικρό discount

Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασε τα 5 δισ. σε κεφαλαιοποίηση – «Μήνυμα» για υψηλή τιμή και μικρό discount

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Προμήνυμα για υψηλή τιμή και μικρό discount στη διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς κατά την αποεπένδυση του ΤΧΣ

Προμήνυμα για υψηλή τιμή και μικρό discount στη διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς κατά την αποεπένδυση του ΤΧΣ, αποτελεί η χθεσινή επίδοση της μετοχής της Τράπεζας στο χρηματιστήριο. Πραγματοποιώντας με διαφορά τον υψηλότερο τζίρο της ημέρας, στα 23,11 εκατ. ευρώ, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε άλμα 5,22% και έκλεισε στα 4,07 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας να ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ (5,088 δισ.), 1 δισ. υψηλότερα από την κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank (4,086 δισ. ευρώ).

Το placement του 27% των μετοχών της Τράπεζας (συνολική αποεπένδυση του ΤΧΣ, όπως είχε γράψει το insider.gr, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου και το βιβλίο προσφορών (Διεθνής Προσφορά – Ελληνική Προσφορά) θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τετάρτη 6 του μηνός. Οι εξελίξεις για το placement θα «τρέξουν» μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ αναμένεται να λάβει το Σάββατο την λεπτομερή εισήγηση της Bank of America για την αποεπένδυση, ώστε να συνεδριάσει το ίδιο βράδυ και να δώσει το πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας. Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να δώσει τη έγκρισή της στο Ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας. Οι ανακοινώσεις για την έναρξη του placement αναμένονται την Δευτέρα, πριν από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

Ειλημμένη απόφαση είναι η διάθεση των 337.599.150 μετοχών Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ, ενώ διαφαίνεται πως η τιμή διάθεσης θα κλείσει υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενδεχομένως κοντά στην περιοχή των 3,80 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments