Οδηγός

Υπουργείο Εργασίας: Πριν από το τέλος Μαρτίου η νέα αύξηση του κατώτατου

Υπουργείο Εργασίας: Πριν από το τέλος Μαρτίου η νέα αύξηση του κατώτατου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα πάνω περισσότερα από 25 επιδόματα

Μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Όπως είπε, από την 1η Απριλίου 2024 θα εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός. «Το πόσο, θα το δούμε με ακρίβεια τότε, γιατί αυτό που θα αποφασιστεί θα είναι τεκμηριωμένο. Πάντως, θα έχει μπροστά τον αριθμό 8…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και σχετικά με το ίδιο θέμα, ο κ. Σπανάκης είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που έχουν ήδη εξαγγείλει αύξηση του αρχικού τους μισθού, πριν από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Δηλαδή, στην αγορά εργασίας, αυτήν τη στιγμή, βλέπουμε να γίνεται ένα θετικό ντόμινο για τον εργαζόμενο και τις αποδοχές του. Βασικός κυβερνητικός στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Σήμερα, ο μέσος μισθός είναι 1.251 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο κάτω. Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη, καταγράφεται μείωση του ποσοστού της ανεργίας στις γυναίκες και στους νέους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023. Όσον αφορά στην ανεργία, τον μέσο μισθό, τον κατώτατο μισθό και όλα όσα αφορούν στα θέματα της εργασίας, είμαστε μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα πάνω περισσότερα από 25 επιδόματα, όπως είναι το επίδομα μητρότητας, το επίδομα ανεργίας και πολλά άλλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments