Διεθνή

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με στόχο την εκεχειρία

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με στόχο την εκεχειρία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Israeli soldiers are seen in Balata, a Palestinian refugee camp in Nablus, West Bank, on Thursday, Nov. 23, 2023. Israeli forces operating in the occupied West Bank killed several Palestinians in a 24-hour period, Palestinian health officials said Sunday, Nov. 26, as a fragile pause in fighting between Israel and Hamas in the Gaza Strip entered its third day.(AP Photo/Majdi Mohammed, File)

Πληροφορίες για συμφωνία στο τραπέζι που έχει ήδη εγκριθεί από την πλευρά του Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς βρίσκεται στο Κάιρο για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία διάρκειας έξι εβδομάδων.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι μια συμφωνία ανακωχής «βρίσκεται ήδη στο τραπέζι», έχει εγκριθεί από το Ισραήλ και αναμένεται η υπογραφή της από τα μέλη της Χαμάς.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενες πλευρές, έδωσαν στην δημοσιότητα ελάχιστες πληροφορίες για την πρόοδο που έχει καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις.

Μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας της Χαμάς, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία «δεν έχει ακόμη επιτευχθεί».

Από την πλευρά των Ισραηλινών δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ούτε η συμμετοχή ισραηλινής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις.

Μία πηγή που ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι πιθανό να παραμείνει μακριά από το Κάιρο, αν η Χαμάς δεν παρουσιάσει πρώτα μία πλήρη λίστα των ομήρων που παραμένουν ζωντανοί.

Σύμφωνα με μία παλαιστινιακή πηγή, η Χαμάς έχει μέχρι τώρα, απορρίψει την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος των Ισραηλινών, το οποίο χαρακτηρίζει ως πρώιμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments