Policy Briefs

Μακρόν: Η ακροδεξιά πίσω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μακρόν: Η ακροδεξιά πίσω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Δηλώσεις του Μακρόν σε έκθεση αγροτικών προϊόντων και γαλλική εφημερίδα.

Την ακροδεξιά βλέπει πίσω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Γάλλος πρόεδρος, Μανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δηλώσεις του σε έκθεση αγροτικών προϊόντων και γαλλική εφημερίδα.

Το μικρό γαλλικό συνδικάτο Coordination Rurale που αντιπροσωπεύει μόλις το 20%  των συνδικαλισμένων αγροτών στη Γαλλία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεωργικών κινητοποιήσεων που οδήγησε σε 66 συλλήψεις το πρωί της Παρασκευής, όταν αγρότες απέκλεισαν τους δρόμους στα Ηλύσια Πεδία και την Αψίδα του Θριάμβου, αναφέρει το POLITICO.

«Δεν γεννήθηκα χθες. Ξέρω από πού προέρχονται μερικοί από τους διαδηλωτές», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια έκθεσης αγροτικών προϊόντων, μία δήλωση που επανέλαβε και σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μανουέλ Μακρόν, επικεφαλής της Coordination Rurale που παρακολούθησε εκδήλωση τον Ιανουάριο η οποία διοργανώθηκε από μια δεξαμενή σκέψης που συνδέεται με τον Ούγγρο Πρόεδρο Βίκτορ Ορμπάν, «επέλεξε να μην επιδιώξει κατευνασμό». Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι τοπικοί φορείς λήψης αποφάσεων της ένωσης «εμπλέκονται πολύ επίσημα με την (ακροδεξιά) Εθνική Συσπείρωση».

Οι αγρότες απέκρουσαν τους ισχυρισμούς του Γάλλου προέδρου ενώ ο ηγέτης του ακροδεξιού κινήματος, Jordan Bardella, κατηγόρησε τον Μακρόν ότι διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας.

Η Karine Duc, τοπική εκπρόσωπος του Coordination Rurale και μέλος της ομάδας εκπροσώπων αγροτών υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες της κυβέρνησης «δεν κοροϊδεύουν κανέναν».

«Δεν έχουμε πει ποτέ στα μέλη πώς να ψηφίσουν και δεν θα ξεκινήσουμε τώρα», ανέφερε η Duc στο POLITICO.

Η Duc, μία 38χρονη αμπελουργός από μια περιοχή κοντά στο Agen, πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας που έχει γίνει κέντρο διαμαρτυρίας, έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πρόσωπα του κινήματος των αγροτών. Το απλό ύφος της και οι αντιπαραθέσεις της έχουν τραβήξει τα βλέμματα των γαλλικών ΜΜΕ και των αγροτών. «Είμαστε εδώ μόνο για να κερδίσουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε και να επιστρέψουμε στις φάρμες μας», είπε, τονίζοντας ότι δεν βιοπορίζεται από τις δραστηριότητές της ως συνδικαλίστρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments