Πολιτική

Ο Α. Τσίπρας αδειάζει τους πρώην συνεργάτες του

Ο Α. Τσίπρας αδειάζει τους πρώην συνεργάτες του

Πηγή Φωτογραφίας: [367683] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν είδαν με "καλό" μάτι την πρώτη συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές του 2023.

Μιλώντας στο συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή» για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως ήταν «ατυχείς οι χειρισμοί σε υπόθεση Novartis και τηλεοπτικές άδειες». Με μερικές μόνο λέξεις αποδόμησε την πολιτική του. Ας μην ξεχνάμε πως η Novartis «ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους» και η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών ήταν μια «ιστορική θεσμική τομή». 

Εκείνο που κάνει αναμφίβολα εντύπωση είναι ο κυνικός τρόπος που «άδειασε» τους συνεργάτες του, όλους αυτούς που ίδρωναν και μάτωναν για να στηρίξουν και τη δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων στο σκάνδαλο Novartis και τις αδιαφανείς και γελοίες μεθοδεύσεις στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η γνωμοδότηση του ινστιτούτου Φλωρεντίας κάηκε μέσα σε μερικές λέξεις του Α. Τσίπρα και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς πως θα διερωτάται αν άξιζε τον κόπο -πολιτικό και ηθικό-η ποινική του καταδίκη με το συντριπτικό 13 – 0.

Πάνω σε αυτούς τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας πως ήταν ατυχές που πήγε στο συνέδριο της Καθημερινής για να τα πει όλα αυτά, και όχι στο συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στην ανάρτησή του: «ΛΑΘΟΣ,σύντροφε Αλεξη Τσιπρα! – Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής.

Από την πλευρά της, στην τοποθέτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας για τη διαχείριση της υπόθεσης τηλεοπτικών αδειών γράφει τα εξής: «”Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή”. Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. Όταν το ωωωτιείπε παίρνει επικές διαστάσεις….».

Σαφώς επικριτικός προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο στιχουργός Νίκος Μωραϊτης, προχωρώντας στην ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter: «Να δίνεις συνέντευξη σε δημοσιογράφο που έγραψε ότι ο διάδοχός σου έκανε μόντελινγκ στο Άουσβιτς. Να σου λέει ”ήρθατε στο σωστό συνέδριο”(δηλαδή του κόμματός σου ήταν λάθος), κι εσύ να γελάς. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολιτικά μόνος – αλλά και τόσο ελεύθερος».

Το πολιτικό σκεπτικό του Α. Τσίπρα

Στο πολιτικό επίπεδο το ερώτημα είναι γιατί έκανε αυτή την παραδοχή ο Α. Τσίπρας, χωρίς κανένας να τον υποχρεώσει να την κάνει; 

Δεδομένου του σημερινού κατακερματισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να σπάσει γέφυρες με αυτόν τον χώρο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει αποφασίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά δεν έχει μέλλον και προοπτικές. Ως πρώην πρωθυπουργός, θέλει να παίξει στο ρινγκ της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, όχι στο περιθώριο. Και το δείχνει αυτό παίρνοντας αποστάσεις από δύο εμβληματικές πολιτικές του καθεστώτος. Άφησε τον Πολάκη να φωνάζει και τον Παππά να παραπονιέται πικρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments