Πολιτική

Οδηγίες Μητσοτάκη σε υπουργούς για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Οδηγίες Μητσοτάκη σε υπουργούς για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ακρίβεια, ασφάλεια και υγεία στην κορυφή της πρωθυπουργικής ατζέντας.

Επί μιάμιση ώρα συζητούσαν για την ακρίβεια στα ράφια των σουπερμάρκετ ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του στο Μέγαρο Μαξίμου, με την εκτίμηση ότι θα αρχίσουν να καταγράφουν «σταδιακά» θετική εικόνα στο κρας τεστ τιμών.

Ήδη έγινε προσπάθεια καλλιέργειας πιο αισιόδοξης εικόνας και μήνυμα για χαμηλότερο αρχικό τιμοκατάλογο σε τουλάχιστον 1.500 κωδικούς.

Εάν οι προσδοκίες επιβεβαιωθούν, αναμένεται ότι η κυβέρνηση θα δώσει παραδείγματα της μεταβαλλόμενης κατάστασης σε βασικά προϊόντα, όπως τα απορρυπαντικά και τα βρεφικά προϊόντα, και ότι o Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να “επιστρέψει” στα σούπερ μάρκετ για προσωπική, επιτόπια αξιολόγηση, καθώς και να τοποθετηθούν μειωμένες τιμές στα ράφια. Η ακρίβεια παραμένει η κορυφαία αυθόρμητη απάντηση των πολιτών στην ερώτηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων σχετικά με το “μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει δύο οδηγίες προς τους υπουργούς. 

Πρώτον, να ρίξουν δυνάμεις εκεί όπου κρίνεται ο βαθμός της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας έως τα επίπεδα εμπιστοσύνης της κοινωνίας, δηλαδή στην καθημερινότητα.

Δεύτερον, να μην πανηγυρίζουν απλώς την ψήφιση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας αλλά να συνεχίζουν «δουλειά εφαρμογής» μέχρι να υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε τρεις τετραετείς προτεραιότητες στον νομοθετικό τομέα καθώς και στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου: οικονομία, υγεία και ασφάλεια εντός και εκτός συνόρων. Στον πρώτο τομέα, εκτός από τα στοχευμένα έκτακτα μέτρα κατά των “μακροχρόνιων στρεβλώσεων” στον τρόπο λειτουργίας των αγορών, υποστήριξε ότι η “αποτελεσματικότερη απάντηση” στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που εξακολουθούν να πλήττουν τα νοικοκυριά, είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις στήριξης του εισοδήματος. Ως εκ τούτου, το θέμα παραπέμφθηκε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Η τελική απόφαση για τον κατώτατο μισθό θα ληφθεί την 1η Απριλίου και, όπως ανακοινώθηκε, θα υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης επέμεινε, ακόμη, πως τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια σημαντική παρέμβαση για την υγεία, η οποία απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες, ενώ για την άμυνα επισήμανε τις “απαιτήσεις των καιρών” και τον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Ειδικότερα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Σώματος Πληροφοριών με ειδικό τμήμα κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments