Πολιτική

Ο στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ο στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [367567] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ NIKOL PASHINYAN (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 Το στοίχημα για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι να μην σταματήσει να κερδίζει ψηφοφόρους από άλλους χώρους τους οποίους εκφράζουν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Το σήμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχει δοθεί ήδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τον Ασπρόπυργο, όπου περιόδευσε, έκανε ειδική αναφορά στις επικείμενες ευρωκλογές της 9ης Ιουνίου. Από την δυτική Αττική κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τη σοβαρότητα της ψήφου τους, καθώς με την επιλογή τους θα εκλέξουν τους εκπροσώπους της χώρας μας στις Βρυξέλλες , οι οποίοι και θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια σε δύσκολους καιρούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συμβόλαιο αλήθειας που υπέγραψε με τους πολίτες στις εθνικές εκλογές.

Αυτό επίσης το οποίο θα υπερτονιστεί στις επόμενες περίπου 100 ημέρες έως τις ευρωεκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι ότι η ΝΔ με αφορμή και τα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυσή της έχει δώσει και με το παραπάνω τα ευρωπαϊκά της διαπιστευτήρια, ενώ είναι η μόνη παράταξη που επιδιώκει τη σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Άλλωστε όπως θύμισε από τον Ασπρόπυργο, η γαλάζια παράταξη ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές και ειδικά το 2015 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Με όπλο την επιστολική ψήφο αλλά και την σωστή ανάγνωση των δημοσκοπήσεων οι συνεργάτες του πρωθυπουργού χαράσσουν την στρατηγική των επόμενων μηνών. Όσον αφορά στην επιστολική ψήφο θεωρούν, όπως πληροφορεί σχετικά το newsbeast, ότι θα ενισχυθεί η συμμετοχή ειδικά σε μια εκλογική αναμέτρηση σαν κι αυτή που για πολλούς δεν έχει την ίδια σημασία με τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα το Μαξίμου αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακόψει τις μικρές απώλειες προς τα δεξιά της ΝΔ, τις οποίες, μέχρι στιγμής και τουλάχιστον όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δείχνει να καρπώνεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Θα απευθυνθεί περισσότερο στο δεξιό του ακροατήριο, το οποίο μετά και την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο εμφανίστηκε απογοητευμένο. Όμως ο χρόνος έως την 9η Ιουνίου θεωρούν ότι είναι κάτι παραπάνω από επαρκής έτσι ώστε να επαναπροσεγγίσουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Δεν θεωρούν επίσης αμελητέο το γεγονός ότι πλέον η ΝΔ έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του πολιτικού κέντρου κάτι το οποίο σε παρελθοντικές προεκλογικές περιόδους θα φαινόταν ακατόρθωτο.

Έτσι, το στοίχημα για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι να μην σταματήσει να κερδίζει ψηφοφόρους από άλλους χώρους τους οποίους εκφράζουν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ ενώ παράλληλα το συντηρητικό ακροατήριο «τρέφεται» βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν μένει αδρανής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενισχύει το εισόδημα των πολιτών, προσπαθεί να πατάξει την εγκληματικότητα και ακολουθεί μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό με την χώρα να μην είναι ξέφραγο αμπέλι όπως την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments