Πολιτική

Οι τέσσερις σταθμοί της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές

Οι τέσσερις σταθμοί της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κατώτατος μισθός, ασφάλεια, απογευματινά χειρουργεία και μη κρατικά ΑΕΙ,

Σε προεκλογική εγρήγορση έχει θέσει και επισήμως πλέον τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ταυτόχρονα σε εκλογική τροχιά και τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου θα αποτελέσει την πρώτη καταγραφή των πολιτικών συσχετισμών μετά τις εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει τη νέα γραμμή εκκίνησης για τους κεντρικούς παίχτες του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Ένα αποτέλεσμα, που θα απαντά επί της ουσίας στα διλήμματα που οι πολιτικές δυνάμεις θα θέσουν στους πολίτες.

Στο στρατηγικό σχέδιο, το επόμενο “ορόσημο” είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 22 Μαρτίου, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου. Το οικονομικό επιτελείο σημειώνει ότι το πλεόνασμα του Ιανουαρίου ήταν 2,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,1 δισ. ευρώ. Η “πολιορκία” των αυξήσεων των τιμών έχει ήδη συμπεριλάβει πρόσθετα μέτρα, με μειώσεις τιμών σε περίπου 4.000 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών απορρυπαντικών, των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και των βρεφικών πάνες, που ξεκίνησαν την Παρασκευή. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διόρθωση των στρεβλώσεων στον μηχανισμό τιμολόγησης και την ενίσχυση του ελέγχου της αγοράς.

Επίσης, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ασφάλειας. Άλλωστε, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιλέχθηκε για επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζοντας ότι η δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος τείνει να είναι πολύ προβληματική.

Σε πρώτη προτεραιότητα το επόμενο διάστημα και ο χώρος της υγείας, με το βάρος να πέφτει στην επικείμενη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και την προκήρυξη άλλων 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας αναμένεται να γυρίσει νέα σελίδα, με την ψήφιση από τη Βουλή νομοσχεδίου που θα δίνει το “πράσινο φως” για τη λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. Το Μέγαρο Μαξίμου ανάγει το θέμα σε μια νέα σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για το μέχρι σήμερα μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση και “την πιο συμβολική αιτίαση, δείγμα της ιδεολογικής ομηρίας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος”. Η “μάχη” στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας θα δώσει τον τόνο για τον μετέπειτα προεκλογικό αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments