Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση για την εταιρεία Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση για την εταιρεία Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε θέμα λειτουργίας του κράτους δικαίου αναβαθμίζεται το ζήτημα.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως  οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την υπόθεση με την αποστολή email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε έκαναν το Μαξίμου να στοχοποιήσει τόσο πολύ τον Στέφανο Κασσελάκη για μια εταιρεία που κατέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η κατάσταση είναι πολωμένη, με τη Νέα Δημοκρατία να θέλει να αποφύγει σημαντική πτώση από τα ποσοστά του Ιουνίου και τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Δεδομένης της “χαλαρής ψήφου” και της περιορισμένης συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές, αυτό είναι ένα δύσκολο έργο και για τα δύο κόμματα. Από την Κουμουνδούρου, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται αναβαθμίζει την υπόθεση της εταιρείας σε ζήτημα “κράτους δικαίου”. Ο Στέφανος Κασσελάκης και αρκετά στελέχη του κόμματος μίλησαν ουσιαστικά για “χειραγώγηση της δικαιοσύνης” από την κυβέρνηση- οι κατηγορίες ήταν βαριές και οι τόνοι πολύ υψηλοί, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσελκύσει ένα “σκληροπυρηνικό” ακροατήριο.

Τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή αν τελικά ασκηθεί δίωξη κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τη δικαιοσύνη.  Να εκτιμηθεί δηλαδή πως το γεγονός ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να μην είναι ιδιοκτήτης με έδρα την αλλοδαπή. Την απάντηση έδωσε η νέα εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό: «Έχει πει στις 13 Φεβρουαρίου ότι εφόσον πράγματι και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί αρχηγοί εμπίπτουν στη διάταξη αυτή και υπάρχει αυτό το ασυμβίβαστο οπωσδήποτε – εφόσον αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο – την επόμενη ημέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών του στην αλλοδαπή». Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για δικαίωση του Γιάννη Ραγκούση όταν στο συνέδριο είχε πει πως «όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνα μας οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από τον πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρίας, πιστέψτε το».

Ως προς το δια ταύτα, η κ. Κεχαγιά τόνισε αρχικά πως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή μη κρύβοντας ότι έχει εταιρεία στο εξωτερικό, στην αλλοδαπή, για την ακρίβεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που σημαίνει ότι κι εκεί φορολογείται, μάλιστα με 50%, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για off shore εταιρεία.

«Σε σχέση με το εάν εμπίπτει στη νομοθεσία για το πόθεν έσχες και υπάρχει κώλυμα ακόμη και ως εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός να διαθέτει εταιρεία στην αλλοδαπή, εφόσον αυτό διευκρινιστεί νομικώς με απόλυτο τρόπο, ο κύριος Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι θα μεταβιβάσει την ακριβώς επόμενη μέρα τις μετοχές του και δεν θα είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος εταιρίας στην αλλοδαπή» υπογράμμισε η κ. Κεχαγιά.

Ωστόσο,  κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία ή την Κεντρική Επιτροπή; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς την επόμενη Παρασκευή θα πρέπει να παρουσιαστεί στη Σπάρτη για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και μετά από 20 ημέρες που θα επιστρέψει στην Κουμουνδούρου το κόμμα θα μπει στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments