Πολιτική

Ούτε σκέψη συγγνώμης από Κουτσούμπα για το «sugar daddies»–Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής

Ούτε σκέψη συγγνώμης από Κουτσούμπα για το «sugar daddies»–Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέες άκομψες εικόνες στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ να κραδαίνει φωτοτυπίες από διαφήμιση για escort services και ερωτικά ραντεβού με φοιτήτριες. Δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη – δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο, του είπε ο Πρωθυπουργός

Αντί μιας συγγνώμης, επιμονή στην επιεικώς ατυχή ατάκα περί «sugar daddies» για τις φοιτήτριες, εν είδει εντυπωσιασμού από το βήμα της Βουλής. Για να γίνεται θόρυβος… Απτόητος παρά το μπαράζ αντιδράσεων από τα κόμματα –αλλά και απλούς πολίτες στα social media– για την υποτίθεται «πιασάρικη» αποστροφή του, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν πήρε ούτε λέξη πίσω από την «περιγραφή» του για τις φοιτήτριες που εκδίδονται για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους σε πανεπιστήμια και πέρασε στην αντεπίθεση: «Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων και προς επίρρωση των λεγομένων του επιδείκνυε διαφημίσεις για ερωτικά ραντεβού με φοιτήτριες! 

«Γιατί δεν καταγγέλλετε ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές (σ.σ. ναι, αυτή τη φορά τους συμπεριέλαβε στη διατύπωσή του) για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης;», διερωτήθηκε κραδαίνοντας τις φωτοτυπίες από τις εν λόγω διαφημίσεις… «Αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτόν να βγάλει (σώσει) εαυτόν από το στόχαστρο της κριτικής, έχοντας συνηθίσει να μένει στο απυρόβλητο. 

Τις δηλώσεις Κουτσούμπα στηλίτευσε στην αρχή της παρέμβασής του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, καταλογίζοντας έλλειψη θάρρους στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ να βγει και να ζητήσει συγγνώμη για την άστοχη δήλωσή του. Δεν έχετε το θάρρος να πείτε «έκανα λάθος», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Κουτσούμπα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και σεξιστική δήλωση που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου. Ισως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, αλλά τα ζητήματα αυτά τα έχει διευθετήσει η ίδια η Ιστορία, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος εκ νέου στον φωνασκούντα γ.γ. του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα παραμείνουν άλλο στο απυρόβλητο. 

«Σαν δεν ντρέπεστε λίγο», φώναξε ο κ. Κουτσούμπας από τα έδρανα του ΚΚΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να του απαντά: «Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments