Πολιτική

Κλειδώνει σταδιακά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Κλειδώνει σταδιακά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Η προεκλογική περίοδος έχει άτυπα αρχίσει.

Η προεκλογική περίοδος έχει ατύπως ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να εστιάζει σε τρεις άξονες: την «μάχη» της καθημερινότητας – στην οποία περιλαμβάνει από την ενίσχυση των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, έως την ενίσχυση της υγείας και την ασφάλεια – τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της δεύτερης θητείας της και το ευρωπαϊκό «πρόσημο» των πολιτικών της. Αυτοί οι άξονες της κυβερνητικής ατζέντας επιδιώκεται να εκφραστούν και στο ψηφοδέλτιο, που θα παρουσιαστεί επισήμως μέσα στον Απρίλιο.

Εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές – Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Κιμπουρόπουλο, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μανώλη Κεφαλογιάννη – για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη «κλειδώσει», αποτελώντας τις τελευταίες προσθήκες, τα ονόματα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Σωτήρη Σέρμπου και του νυν πρόεδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Ανάμεσα στα 42 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται να περιλαμβάνονται ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πύρρος Δήμας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Σπύρος Καρανικόλας και ο Γιώργος Αυτιάς, ενώ στο «κάδρο» των συζητήσεων βρίσκεται και το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Είναι σαφές πως τις «γαλάζιες μηχανές», ενόψει ευρωεκλογών, ζεσταίνουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει το «εναρκτήριο πυρ» της άτυπης- έστω – προεκλογικής περιόδου  από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, θέτοντας άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή. Υπό τον κίνδυνο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι πολίτες να λειτουργήσουν με περισσότερη χαλαρότητα στην επιλογή της ψήφου τους, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το κόμμα, γνωρίζουν ότι πρέπει εγκαίρως να κινητοποιήσουν άμεσα και το τελευταίο «γρανάζι» του κομματικού μηχανισμού ώστε την ώρα της κάλπης να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Ξεχάστε λοιπόν το 41% της εμπιστοσύνης και της ευθύνης, το κοντέρ μηδενίζει ξανά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας στους νεολαίους της ΝΔ ότι οι κάλπες του Ιουνίου «θα είναι άδειες, αλλά θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια. Και έτσι θα γίνει» είπε εμφατικά.

Όσον αφορά, δεν, την εκλογική στρατηγική και την κούρσα των ευρωεκλογών, το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 11 Μαρτίου θα αποτελέσει το εφαλτήριο για το συνέδριο του κόμματος στις 5 Απριλίου. Την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο, αναμένεται να στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των γαλάζιων κομμάτων. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης, πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, εξυπηρετεί και τη στόχευση σε δεξιούς ψηφοφόρους του βορρά, ώστε να αποφευχθεί η φυγή προς τα δεξιά που αποτυπώθηκε στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments