Ελλάδα

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών: «Δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει»

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών: «Δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει»

Πηγή Φωτογραφίας: energia.gr/Εξαρθρώθηκε Κύκλωμα Νοθείας Καυσίμων

Τι λέει η 27χρονη παίκτρια ριάλιτι που είναι μεταξύ των 20 συλληφθέντων

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος νοθείας καυσίμων και αλκοολούχων ποτών που εξάρθρωσε η αστυνομία στη Δυτική Αττική.

Στους διαλόγους που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, τα μέλη της οργάνωσης μιλούν για τη νόθευση καυσίμων και, μεταξύ άλλων, αποκαλούν συνθηματικά την αιθυλική αλκοόλη, «νερό».

Ο διάλογος του κυκλώματος για το… «νερό»

-Ναι, αλλά εσύ δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει.

-Θηλυκώνει, πως δεν θηλυκώνει.

-Πού έβαλες βενζίνη; Εκεί;

-Ναι, εννοείται.

-Έβαλες νερό;

–Ναι.

-Ναι, εννοείται, πάντα το δοκιμάζω εγώ.

-Ναι, αλλά τώρα δεν θηλυκώνει εδώ. Μου στείλαν φωτογραφίες δεν είναι τα πράγματα σωστά. Για πές του τώρα στα 15 κυβικά να ρίξω μέσα μισό κυβικό μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη ή πιο λίγο;

Οι οδηγίες για την νόθευση καυσίμων

-Λουκά μπορείς να πάρεις τον «μάγο» γιατί ξέχασα να του πω κάτι;

-Πες το.

-Εάν βάλουμε 20 κυβικά από αυτό το υλικό και 10 κυβικά βενζίνη είναι εντάξει;

-20 κυβικά από αυτό το υλικό που φτιάχνουμε τώρα;

-20 κυβικά να βάλουμε και 10 κυβικά βενζίνη.

-Τώρα θα τον ρωτήσω.

Ο «παπάς», ο «μάγος» και το μοντέλο Ένας 67χρονος χειροτονημένος διάκος, με το προσωνύμιο «παπάς», ο άμεσος συνεργάτης του 65χρονος επονομαζόμενος «μάγος» και μια 27χρονη, πρώην μοντέλο με συμμετοχή σε τηλερεάλιτι είναι μεταξύ των 20 συλληφθέντων του κυκλώματος.

Έξι πρατήρια υγρών καυσίμων βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών και σε 1.2 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία έκρυβε καλά τα ίχνη της και ο καθένας είχε τον ρόλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη που είχε συμμετάσχει σε ριάλιτι, ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού και είχε τον ρόλο του διαμοιρασμού των διαλυτών. Η ίδια ωστόσο, μιλώντας στο MEGA διαψεύδει τις κατηγορίες: «Δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Εγώ δούλευα εκεί τον τελευταίο μήνα σαν ταμίας. Άδικα κρατούμαι».

Ο δικηγόρος της 27χρονης ανέφερε: «Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει έφοδο έτυχε να είναι η βάρδια της εργασίας της νεαράς εντολέως μου. Δεν υπάρχει κάτι που να την συνδέει πραγματικά με την φερόμενη εγκληματική οργάνωση. Θεωρεί ότι είναι αδίκως τέσσερις ημέρες κρατούμενη και θα παρέχουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιον της κ. Ανακρίτριας κι είμαστε σίγουροι ότι θα αφεθεί ελεύθερη».

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 62χρονος, ο οποίος όπως είπε έχει σπουδάσει ιατρική στη Βουλγαρία. Μετά τις σπουδές του στην ιατρική, έγινε διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία κι όταν χειροτονήθηκε ήταν για 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο.

Βασικός συνεργός του ήταν ένας 65χρονος, γεννημένος στη Γάζα, ο οποίος ήταν ο ειδικός στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα 10 άτομα, τα οποία έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments