Πολιτική

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό τρεις μήνες πριν τις εκλογές

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό τρεις μήνες πριν τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης κατά Κασσελάκη και Κασσελάκης εναντίον Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του κατά του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα των εταιριών του και τις διευκρινίσεις που δεν έχει δώσει, ενώ από την κριτική του πρωθυπουργού δεν βγαίνει ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντά πως έχει αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από πέρυσι τον Μάρτιο με τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών. Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με τον Στέφανο Κασσελάκη να «φωτογραφίζει»  το ΠΑΣΟΚ  ως δήθεν προοδευτική δύναμη και το πολιτικό σκηνικό ενόψει των ευρωεκλογών να παίρνει φωτιά.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως και στον νυν πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη.

Μίλησε για «μια αναμέτρηση διπλά σημαντική καθώς, από τη μία πλευρά, θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027» και πρόσθεσε:

«Από την άλλη, αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Ελληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας. Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη διάσταση στην επιλογή του Ιουνίου. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Ενας ευρωβουλευτής του, μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής ενός ψηφίσματος-ντροπή της Ευρωβουλής. Το οποίο τι υποστήριζε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για κάθε ναυάγιο μεταναστών ευθύνεται η ακτοφυλακή που φυλά τα θαλάσσια σύνορα. Και πως δήθεν στην Ελλάδα κυβερνά …περίπου μία “χούντα”. Με τη Δικαιοσύνη να μη λειτουργεί. Και με τον Τύπο να φιμώνεται. Έχουμε πάλι, δηλαδή, το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό».

Ο χειρότερος φόβος αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι εφησυχαστεί εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών που εμφανίζει απέναντί της η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια μικρή ανοδική τάση που σε κάποιες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν και πάλι στη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ να δείχνει να «πελαγοδρομεί» και να ψάχνει τα βήματά του μετά τα νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κίνδυνος των τριών πρώτων πολιτικών δυνάμεων να καούν στο ζέσταμα είναι σαφής. Ανάλωσαν πολλή ενέργεια αυτό το καλοκαίρι και μπήκαν χωρίς διάλειμμα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που οδηγεί στις 9 Ιουνίου. Το πιο σημαντικό είναι η κυριαρχία που έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία στα κέντρα της χώρας. Οι λίστες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα καταρτίσουν τα κόμματα μέχρι τα μέσα Απριλίου και θα είναι βασικός παράγοντας για το αν θα προσελκύσουν ή όχι ψηφοφόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments