Policy Briefs

Επείγουσα τριμερής Σύνοδος Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επείγουσα τριμερής Σύνοδος Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Ο Σολτς τόνισε ότι το «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» - ένα διπλωματικό σχήμα για τη συνεργασία Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας που καθιερώθηκε το 1991 - είναι ένα σημαντικό σχήμα για πολιτικές ανταλλαγές.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν επείγουσες συνομιλίες για την Ουκρανία στο Βερολίνο, καθώς προσπαθούν να συγκεντρώσουν πρόσθετη υποστήριξη για το Κίεβο, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της Γαλλίας (RFI).

Η τριμερής σύνοδος κορυφής της Παρασκευής στο Βερολίνο έρχεται στον απόηχο της συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των Πολωνών ηγετών στην Ουάσινγκτον, λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Μπάιντεν ενός έκτακτου πακέτου έκτακτης ανάγκης για την Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συναντηθούν οι τρεις χώρες του λεγόμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης», για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σολτς δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη για την Ουκρανία».

Ο Σολτς τόνισε ότι το «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» – ένα διπλωματικό σχήμα για τη συνεργασία Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας που καθιερώθηκε το 1991 – είναι ένα σημαντικό σχήμα για πολιτικές ανταλλαγές.

Η Πολωνία, ένας από τους πιστότερους συμμάχους της Ουκρανίας, έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους δυτικούς εταίρους της να αυξήσουν τις δαπάνες τους για στρατιωτική βοήθεια, καθώς το Κίεβο αποκρούει την εισβολή της Ρωσίας.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας πρέπει να δώσουν “ώθηση” στην υποστήριξή τους, δήλωσε ο Μακρόν στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης από την Ουάσινγκτον στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVP: «Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι τρεις πρωτεύουσες έχουν το καθήκον και τη δύναμη να κινητοποιήσουν όλη την Ευρώπη, για να παράσχουν στην Ουκρανία νέα βοήθεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments