Policy Briefs

Όρμπαν για ευρωεκλογές: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να «καταλάβουμε» τις Βρυξέλλες

Όρμπαν για ευρωεκλογές: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να «καταλάβουμε» τις Βρυξέλλες

Πηγή Φωτογραφίας: Apnews.com

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε πως θέλει να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της χώρας του.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει πορεία προς τις Βρυξέλλες και να «καταλάβει» το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να «υπερασπιστεί την ελευθερία και την κυριαρχία της Ουγγαρίας», ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Όρμπαν ελπίζει ότι το κόμμα του Fidesz θα κερδίσει από την αύξηση της ακροδεξιάς υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη την ώρα που η Ουγγαρία ετοιμάζεται να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Βουδαπέστη για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της Ουγγαρίας, η οποία τιμά την Ουγγρική Επανάσταση του 1848 κατά της μοναρχίας των Αψβούργων, ο Όρμπαν είπε ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια ευκαιρία να υπερασπιστεί την Ουγγαρία.

«Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την κυριαρχία της Ουγγαρίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες», είπε ο Όρμπαν στη συγκέντρωση περίπου 1.000 υποστηρικτών του.

«Θα κάνουμε πορεία στις Βρυξέλλες και θα φέρουμε την αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνοι μας».

Ο Όρμπαν βρισκόταν εδώ και καιρό σε διαμάχη με άλλα μέλη της ΕΕ για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αποστολής όπλων στο Κίεβο και της διατήρησης των οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία το 2022.

Τόνισε δε ότι οι ενέργειες της ΕΕ πλήττουν τους αγρότες, βλάπτουν τη μεσαία τάξη, βλάπτουν τις εταιρείες, «και πάνω από όλα αυτά, (φέρνουν) την Ευρώπη σε πόλεμο».

«Δεν θα δεχθούμε ότι οι Βρυξέλλες άφησαν μόνους τους Ευρωπαίους και επιπλέον στράφηκαν εναντίον τους», είπε ο Όρμπαν.

Το Fidesz βρίσκεται σε συνομιλίες με την ευρωσκεπτικιστική Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) που περιλαμβάνει τους «Αδελφούς της Ιταλίας» της Μελόνι αλλά θα αποφασίσει σε ποια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταχθεί μόνο μετά τις εκλογές, δήλωσε ο Όρμπαν στα τέλη του περασμένου έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments