EDITOR'S PICK

Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή της Emma Stone

Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή της Emma Stone

Πηγή Φωτογραφίας: Alexi Lubomirski for Variety

Η πρώτη ιστορία επικεντρώνεται στον Buddy Glass καθώς θυμάται την ημέρα του γάμου του αδελφού του Seymour, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ενός παράξενου γεγονότος.

H Emma Stone απασχολεί τα μέσα από την αρχή της καριέρας της ενώ τα τελευταία χρόνια -και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες- το κάνει ακόμα πιο έντονα. Η δημοφιλής ηθοποιός, που φέτος κέρδισε το δεύτερό της όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου αυτήν τη φορά για την ταινία Poor Things, φαίνεται πως μεταξύ άλλων, αγαπάει πολύ το διάβασμα. Πρόσφατα μάλιστα, σε συνέντευξή της, αποκάλυψε το βιβλίο που της άλλαξε τη ζωή.

Το εν λόγω βιβλίο λοιπόν, δεν είναι άλλο από το Raise High the Roof Beam του JD Salinger. “Είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο ανάγνωσμα- μπορείς να το διαβάσεις σε μια μέρα. Είναι δύο μέρη – είναι το Raise High the Roof Beam, Carpenters και Seymour: An Introduction. Είναι το πρώτο μέρος για το οποίο μιλάω. Είναι ο JD Salinger και κάθισα και το διάβασα μέσα σε μια μέρα πριν από 7 χρόνια σε ένα ταξίδι και από τότε, έχει μείνει μαζί μου”.

Ο ενιαίος τόμος που περιέχει τις δύο νουβέλες, οι οποίες είχαν προηγουμένως δημοσιευτεί στο The New Yorker το 1955 και το 1959 αντίστοιχα, συγκεντρώθηκε και εκδόθηκε μαζί από τη Little Brown το 1963. Η πρώτη ιστορία επικεντρώνεται στον Buddy Glass καθώς θυμάται την ημέρα του γάμου του αδελφού του Seymour, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ενός παράξενου γεγονότος.

Στη δεύτερη ιστορία ο Buddy εστιάζει στη σχέση του με τον Seymour, έναν σύνθετα ευφυή αλλά προβληματικό χαρακτήρα, και ο Buddy εξερευνά τις φιλοσοφικές ιδέες του αδελφού του και τον τελικό τραγικό θάνατό του. Ο Salinger καταδύεται στα θέματα της θρησκείας και της αποξένωσης σε έναν κόσμο απόλυτου χάους και στην αναζήτηση βαθύτερου νοήματος.

“Μου έδειξε πώς το γράψιμο μπορεί να είναι πολύ απλό και άμεσο και παρ’όλα αυτά αποτελεσματικό. Είναι κολλημένοι στην κίνηση για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας. Μου αρέσουν πολύ οι απλές ιστορίες με σπουδαίους χαρακτήρες και χωρίς πολλή πλοκή και βαριά πράγματα. Έτσι αισθάνομαι και με τις ταινίες”, έχει δηλώσει στο παρελθόν η Emma Stone για το βιβλίο αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments