Policy Briefs

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Το 66,1% των ψηφοφόρων θεωρεί τις ευρωεκλογές σημαντικές ή πολύ σημαντικές.

Το γερμανικό δημόσιο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ τρεις μήνες πριν από την ψηφοφορία, με τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να λένε ότι έχουν «υψηλό» ή «πολύ υψηλό» ενδιαφέρον για τις εκλογές, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές του 2019 είχε ήδη σπάσει ρεκόρ, με το 56% των ψηφοφόρων να εκδηλώνει υψηλό ή πολύ υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος, αύξηση 18% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το ποσοστό έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Civey για λογαριασμό του Ιδρύματος Heinrich – Boll,  το 66,1% των ψηφοφόρων θεωρεί τις ευρωεκλογές σημαντικές ή πολύ σημαντικές, ενώ μόνο το 17% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου για αυτές.

Ο ενθουσιασμός για την επερχόμενη ψηφοφορία είναι ιδιαίτερα υψηλός μεταξύ των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών ψηφοφόρων, με το 87,5% και το 74,4% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι οι εκλογές ήταν σημαντικές.

Οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι και οι δεξιοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονται λιγότερο για τις εκλογές, με το 61%, το 66,4% και το 65,5% αντίστοιχα να έχουν αυτήν την άποψη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, αυξάνονται οι αμφιβολίες για τα οικονομικά οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ.

Ενώ το 56,9% των πολιτών πιστεύει ότι τα οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ εξακολουθούν να υπερτερούν γενικά του κόστους, μόνο το 45,2% πιστεύει ότι τα οικονομικά οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ υπερτερούν του κόστους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments