Nέα της αγοράς

Προσπάθεια να διατηρηθεί το θετικό momentum – Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές

Προσπάθεια να διατηρηθεί το θετικό momentum – Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές

Πηγή Φωτογραφίας: ECONOMISTAS.GR

Παρότι τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης βρήκαν τους δείκτες «μουδιασμένους» και με μεικτά πρόσημα φαίνεται πως όσο εξελίσσεται η συνέδριαση κινούνται θετικά - Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με μικρή άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια στον απόηχο της θετικής προηγούμενης εβδομάδας και ενώ αναλυτές και επενδυτές αφομοιώνουν τα μηνύματα των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ξεκίνησε σχεδόν αμετάβλητος τη συνεδρίαση ωστόσο πλέον καταγράφει οριακή πτώση με -0,04%. Στους επιμέρους κλάδους του δείκτη οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν κατά 0,75% ενώ τα ταξίδια ενισχύονται κατά 0,5%.

Ο γερμανικός DAX που προέρχεται από διαδοχικά ρεκόρ ενισχύεται κατά 0,09% στις 18.222 μονάδες. Αντίθετα οριακή υποχώρηση καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο που βρίσκεται στις 7.929 μονάδες

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 8.154 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει ήπια άνοδο κατά 0,40% στις 34.472 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 0,12% στις 10.903 μονάδες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας άνοιξε πρώτη το χορό των περικοπών των επιτοκίων με μείωση-έκπληξη στις 25 μονάδες, ήτοι στο 1,5%.

Την Τετάρτη η Federal Reserve διατήρησε μεν αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά έστειλε σήμα για τρεις περικοπές των επιτοκίων μέσα στη χρονιά.

Ανάλογη γραμμή ακολούθησε και η Τράπεζα της Αγγλίας την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ισπανία και την Γαλλία την Τετάρτη και για την Ιταλία την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον βασικό πληθωρισμό PCE στις ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments