Πολιτική

Τσιόδρας: Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα πολιτικής ασυλίας για τον κ. Καραμανλή

Τσιόδρας: Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα πολιτικής ασυλίας για τον κ. Καραμανλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα, "Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Οι περιπέτειες ενός οράματος", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των πρώην Επιτρόπων της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη, Σταύρου Δήμα και Άννας Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση θα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και στις διεθνείς σχέσεις, έχει πίσω του μια μακρά διαδρομή στη δημοσιογραφία με θητεία δεκαετιών στο πολιτικό ρεπορτάζ των εφημερίδων, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόκειται για δύο διαφορετικά άρθρα του Συντάγματος και δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Δεν υπάρχει πολιτική ασυλία όταν πρόκειται για ευθύνη υπουργών. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα» δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας

«Εχθές στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής παρέθεσε τα γεγονότα, τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος από την ανάληψη πολιτικής ευθύνης μέχρι το τι έχει κάνει για την εκτέλεση της σύμβασης 717, η οποία ήταν κολλημένη και ξεκόλλησε και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ από το 2014 πήγαινε και ερχόταν χωρίς ποτέ να έχει ολοκληρωθεί. Και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα πολιτικής ασυλίας, να το πω έτσι, διότι γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με τα ζητήματα της ασυλίας και υπάρχει μια σύγχυση ανάμεσα στην ασυλία και την ευθύνη υπουργών.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά άρθρα του Συντάγματος και δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Δεν υπάρχει πολιτική ασυλία όταν πρόκειται για ευθύνη υπουργών. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα» δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, για την υπόθεση που αφορά το έγκλημα στα Τέμπη.

«Ο κ. Καραμανλής παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ικανοποίηση, όταν πρόκειται για μια τραγωδία με 57 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί» σημείωσε έπειτα ο κ. Τσιόδρας στο δημοσιογράφο, ερωτηθείς σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 για το αν σε πολιτικό επίπεδο η ομιλία του κ. Καραμανλή ικανοποίησε την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «ο κ. Καραμανλής, μίλησε, τοποθετήθηκε, είπε τι έχει κάνει ή το τι δεν έχει κάνει. Δεν τίθεται καν ζήτημα πολιτικής ασυλίας, κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος. Ούτε υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, η οποία αν καταλήξει σε κάποιες ευθύνες ποινικές, προφανώς αμελλητί θα στείλει, όπως προβλέπεται, την υπόθεση στη Βουλή. Αλλά λέω και πάλι όταν μιλάμε για προανακριτική μιλάμε για συγκεκριμένα αδικήματα. Δεν μιλάμε για κάποια γενική πολιτική τοποθέτηση».

«Η Ελλάδα δεν είναι Ζιμπάμπουε»

Τέλος, αναφορικά με το αν προβλέπει διπλές εκλογές και μάλιστα με επιτήρηση, κάτι το οποίο ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ανέφερε το εξής «αυτό νομίζω ότι είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς το να τίθεται δηλαδή από τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτημα αδιάβλητου των εκλογών. Είναι ένα μεταπολιτευτικό κεκτημένο το να μην αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση τα εκλογικά αποτελέσματα. Η Ελλάδα δεν είναι Ζιμπάμπουε, ούτε οι Έλληνες ιθαγενείς, όπως θέλει να νομίζει ο κ. Κασσελάκης. Και είναι πραγματικά ντροπή να διατυπώνει τέτοιου είδους προτάσεις. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πορεύεται προκειμένου να υλοποιήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Έχει ξεκινήσει ήδη να το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει. Η δήλωση του κ. Κασσελάκη, όπως βλέπετε, έχει φέρει σε αμηχανία ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του γιατί πραγματικά το να πεις Ελλάδα, διεθνείς παρατηρητές, λες και είναι χώρα της Αφρικής, νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να το υποστηρίξει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments