Πολιτική

Σε κλίμα πόλωσης οι 70 ημέρες ως την κάλπη

Σε κλίμα πόλωσης οι 70 ημέρες ως την κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αναδεικνύει την τραγωδία των Τεμπών.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή. Το σκηνικό είναι ιδιαιτέρως πολωμένο και η σύγκρουση θα θυμίζει εθνικές κάλπες. Αυτό έδειξαν οι 40 ώρες συνεδρίασης της Ολομέλειας από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το «μέτωπο» των αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει ότι δικαιώθηκε όταν κατάφερε να προκαλέσει την παραίτηση δύο μελών του στενού κύκλου του πρωθυπουργού. Ωστόσο, πέρα από τις δυναμικές δηλώσεις, ίσως ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα. Αν υπήρχε πρόταση, αυτή χάθηκε μέσα στα υψηλά ντεσιμπέλ της συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Μια συζήτηση όπως η πρόταση δυσπιστίας αγγίζει πάντα το προφίλ των πολιτικών ηγετών. Ο νικητής θα κριθεί από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.

Και με σχεδόν 70 ημέρες να απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, θα είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία από όλες. Τα Τέμπη αφορούν την κοινωνία και η πλειοψηφία που πίστευε ότι ήταν τελειωμένη υπόθεση πριν από ένα χρόνο έκανε σίγουρα λάθος. Αμέσως μετά τη συζήτηση, τα πολιτικά κόμματα ανέφεραν τις αντίστοιχες θέσεις και στρατηγικές τους για το μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει λόγο να επιμείνει στην υπόθεση, αλλά θα απαντήσει στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης. Με την αποπομπή των συνεργατών του, ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν θα δεχθεί άλλα ψεύδη και παλινδρομήσεις.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και προγραμματισμένη, ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που στρέφει τα συζήτηση στην οικονομία. Όχι πως με την ακρίβεια στην αγορά θα είναι κάτι απλό που δεν θα προκαλέσει νέο κύμα κριτικής από την αντιπολίτευση. Στο Μαξίμου πιστεύουν πως είναι δυνατόν με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει να υπάρξει ένα καλύτερο αποτύπωμα μέχρι το Πάσχα και να απαντήσουν στον «πόλεμο φθοράς» που δέχονται. Σήμερα ο πρωθυπουργός εντείνει τις εξορμήσεις του για να πιάσει τον σφυγμό του κόσμου. Θα βρεθεί στο Μοσχάτο και θα ακολουθήσει την Τρίτη επίσκεψη στα Καλάβρυτα. Στην κορωνίδα βρίσκεται η διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα δράσει συσπειρωτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φύγει η συζήτηση από τα Τέμπη, αλλά χθες με καθυστέρηση ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων 153 προσώπων, τα οποία θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές για τις ευρωεκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και αύριο θα έχουμε καταιγισμό συνεντεύξεων και επισκέψεων. Αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κρήτη για πέντε ημέρες. Μάλιστα, η πρόταση δυσπιστίας και η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στο προσκήνιο όπως θα ήθελε. Η πρόταση δυσπιστίας είναι μονόδρομος για να στρέψει την προσοχή του στην κοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χειρίζεται πολύ καλά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια “ένεση ηθικού” στα στελέχη του, στέλνοντας το μήνυμα ότι στη Βουλή βρίσκεται πλέον κάποιος που μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος εξακολουθεί να στοχεύει στη δεύτερη θέση στις κάλπες του Ιουνίου και προφανώς τη Δευτέρα θα επιχειρηματολογήσει στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των Τεμπών, προκειμένου να ασκήσει ποινικές διώξεις για το ατύχημα. Την ερχόμενη Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και θα ανακοινωθούν οι περισσότεροι από τους υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου.

Αισιοδοξία επικρατεί και στη Νέα Αριστερά, με τους πρώτους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές να έχουν ήδη αποφασιστεί και να ανακοινώνονται σε λίγες ώρες. Την επόμενη Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα γίνει παρουσίαση των περισσότερων υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Αισιοδοξία υπάρχει και στη Νέα Αριστερά όπου ήδη έχουν κλειδώσει οι πρώτες υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει για πρώτη φορά το μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό που συγκροτήθηκε στη συνδιάσκεψη. Τον στόχο του 3% τον θεωρούν απολύτως εφικτό τα στελέχη του κόμματος και ψάχνουν για το κάτι παραπάνω. Ίδιο κλίμα επικρατεί και στην Πλεύση Ελευθερίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αφήνει το αποτύπωμά της στην τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments