Πολιτική

Κασσελάκης: “Γέφυρες” προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κασσελάκης: “Γέφυρες” προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στις πολιτικές επάλξεις ολοκληρώνοντας την fast track στρατιωτική του θητεία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην πολιτική δράση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ανέλυσε τα όσα είχε πει στην “κωδικοποιημένα” σε προσωπικές του αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο ήταν το επιχείρημά του για τη διενέργεια εκλογών. Παρά τις αντιδράσεις από το εσωτερικό της κυβέρνησης και από γειτονικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά), ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε καθόλου να προσπαθεί ή να βιάζεται να τερματίσει τη συζήτηση για την εκλογική αστάθεια στην πρόσφατη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν ήθελε να τερματίσει τη συζήτηση για τα ακραία στρατηγική πόλωσης για τις ευρωεκλογές, με στόχο τη διατήρηση της αντιπαράθεσης. Οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικά ευαίσθητοι σε αυτού του είδους τη δυσαρέσκεια. Είναι επίσης μέρος του εσωκομματικού ανταγωνισμού στο παιχνίδι για τις ευρωεκλογές, κυρίως με στόχο το ΠΑΣΟΚ.

“Μου είναι αδιάφορο”, απάντησε ο κ. Κασσελάκης σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αναγκαστική απουσία του προκειμένου να βγει μπροστά πολιτικά, επιχειρώντας δημοσκοπική ρελάνς. Όπερ σημαίνει πως εφεξής, “συμπράξεις” και συνεννοήσεις με τη Χαριλάου Τρικούπη για συντήρηση αντιπολιτευτικού μετώπου απέναντι στην Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία τύχη.

Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα περιλαμβάνουν και την πρόσφατη τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναμφίβολα κερδίσει πολιτικούς πόντους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα και άνοδο στις δημοσκοπήσεις για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τις 9 Ιουνίου, ο έντονα καταγγελτικός λόγος θα είναι στην πρώτη γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ενώ τα Τέμπη, οι διαρροές των emails της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και η καλλιέργεια αμφιβολιών για θέματα εκλογών και καθημερινότητας θα παραμείνουν σταθερά στο “οπλοστάσιο” της Κουμουνδούρουυ.

Και αν τα αισιόδοξα μηνύματα για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει ο Κασσελάκης “περνούν” τη διαχωριστική γραμμή που χαράσσεται μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του κόμματός του, δεν ισχύει το ίδιο για τους μικρότερους περιφερειακούς παίκτες της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται συγκεκριμένα για την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας.

Χωρίς να ερωτηθεί, ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την ανέφερε από μόνος του τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως “υπόδειγμα” μαχητικής στάσης στη Βουλή κατά το θυελλώδες τριήμερο της συζήτησης ενάντια στη Ν.Δ: “Hταν πολύ μαχητική και μπράβο της”, είπε για την Πρόεδρος της Πλεύσης, “κλείνοντάς” της το μάτι, σε ένα νεύμα το οποίο εξυπακούεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ούτε θα διανοείτο να κάνει ούτε και θα επιθυμούσε. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξάλλου, είναι σφόδρα επικριτική σε όλες τις δηλώσεις της, όλα τα τελευταία χρόνια τόσο για τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την πορεία του κόμματός του, από το 2015 οπότε και αποχώρησε και έπειτα.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια: Πρόκειται για αντιπερισπασμό για να εκτρέψει τη συζήτηση από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη ελέω ανταγωνισμού ή θα έχει και συνέχεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments