Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο: Προτελευταία Ολομέλεια πριν τις Ευρωεκλογές με πλούσια ατζέντα

Ευρωκοινοβούλιο: Προτελευταία Ολομέλεια πριν τις Ευρωεκλογές με πλούσια ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ξεκινάει στις Βρυξέλλες αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου, η προτελευταία Ολομέλεια αυτής της περιόδου με «γεμάτη» ατζέντα.

Στο επίκεντρο η συμφωνία για το Μεταναστευτικό

Ξεκινάει στις Βρυξέλλες αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου, η προτελευταία Ολομέλεια αυτής της περιόδου με «γεμάτη» ατζέντα.

Τα βασικότερα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνο – ορόσημο για τη μετανάστευση και το άσυλο  Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει τις δέκα νομοθετικές προτάσεις για την μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ, με έμφαση στη συνεργασία και την υποχρεωτική αλλά ευέλικτη αλληλεγγύη.

Τρόφιμα πρωινού: προς έγκριση κανόνες για καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών  Οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν τους καταναλωτές στη λήψη ενημερωμένων και υγιεινών αποφάσεων για προϊόντα όπως το μέλι, οι χυμοί και οι μαρμελάδες.

Μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου  Τα σχέδια που αναμένεται να εγκριθούν στην ολομέλεια θα αναδιαμορφώσουν τις αγορές ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές από τα «σοκ τιμών» και να γίνει το σύστημα πιο ανθεκτικό και βιώσιμο.

Φάρμακα: η διαπραγματευτική θέση του Κοινοβουλίου για την μεταρρύθμιση της ΕΕ  Oι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο: παράταση για τους υφιστάμενους κανόνες  Το ΕΚ θα αποφασίσει αν θα παραταθεί μέχρι το 2026 η εξαίρεση από τους κανόνες περί ιδιωτικότητας που επιτρέπει στις πλατφόρμες να εντοπίζουν περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Νέοι κανόνες για τη βελτίωση της επεξεργασίας αστικών λυμάτων  Τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια για την επικαιροποίηση των κανόνων της ΕΕ για τη συλλογή, επεξεργασία και απόρριψη των αστικών λυμάτων.

Μεθάνιο: προς έγκριση η μείωση των εκπομπών από τον ενεργειακό τομέα  Οι νέοι κανόνες για τη μείωση εκπομπών μεθανίου εντάσσονται στο πλαίσιο των κλιματικών στόχων της ΕΕ και της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα.

Νέα μέτρα για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα από φορτηγά και λεωφορεία  Οι ευρωβουλευτές θα εγκρίνουν τους νέους κανόνες για την ενίσχυση των στόχων μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα νέα βαρέα επαγγελματικά οχήματα.

Νομοθεσία για την παρακολούθηση του εδάφους: η θέση του ΕΚ  Οι νομοθετική πρόταση επί της οποίας θα τοποθετηθεί το Κοινοβούλιο στοχεύει στη βελτίωση της κατάστασης των ευρωπαϊκών εδαφών, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση.

Συζήτηση για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία  Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές που διοργάνωσε το καθεστώς στη Ρωσία, μέσω των οποίων ενισχύθηκε ο έλεγχος του Vladimir Putin στην εξουσία.

Να καταστεί το δικαίωμα στην άμβλωση θεμελιώδες δικαίωμα της ΕΕ θα ζητήσει το ΕΚ  Το δικαίωμα στην άμβλωση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, σύμφωνα με ψήφισμα που αναμένεται να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Συζήτηση για τη δραστηριότητα της κινεζικής αστυνομίας στην Ευρώπη  Σε συζήτηση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν το εύρος της κινεζικής αστυνομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη.

Ασφάλεια στη θάλασσα: προς έγκριση οι νέοι κανόνες  Μεταξύ των νέων μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στην θάλασσα περιλαμβάνονται αυστηρότεροι κανόνες για τη ρύπανση, ταχύτερες έρευνες για ατυχήματα και μεγαλύτερης κλίμακας επιθεωρήσεις.

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: στήριξη για τον μειονοτικό πολιτισμό, τη γλώσσα και την ιστορία  Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τον ρόλο της ΕΕ στην προστασία της γλώσσας και του πολιτισμού των Ρομά, έπειτα από την ομιλία της προέδρου του ΕΚ Roberta Metsola.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments