Πολιτική

Εκλογική κινητικότητα στην αριστερή πολυκατοικία

Εκλογική κινητικότητα στην αριστερή πολυκατοικία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" (3η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Σε εκλογικούς ρυθμούς Νέα Αριστερά, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Ακριβώς 60 ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες του Ιουνίου, στην «αριστερή πολυκατοικία» οι διεργασίες  εντείνονται διαρκώς και περισσότερο.

Νέα Αριστερά: Στο επίκεντρο η ακρίβεια

Πιο ειδικά, στη Νέα Αριστερά, δεν λείπουν τα χαμόγελα, με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει καταγραφή άνω του 3%. Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς εντείνουν τις επαφές τους με τους πολίτες, τρέφοντας την ελπίδα ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα τρέχοντα ευρήματα των δημοσκοπικών ερευνών.

Την ίδια στιγμή, μια ιδιότυπη εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα τεθούν ερωτήσεις για να καταγραφούν οι απόψεις των πολιτών σχετικά με την εκτίναξη των τιμών. ” Ποιος είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια;” ήταν η πρώτη ερώτηση που τέθηκε χθες. Όλες οι απαντήσεις που θα ληφθούν θα διαβαστούν από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε δεύτερη φάση θα τεθούν ερωτήσεις για τα ίδια θέματα σε πολίτες σε κεντρικές αγορές της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η άποψή τους κατά τις αγορές. Στην τρίτη (και τελευταία) φάση, που έχει προγραμματιστεί για το Πάσχα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις της Νέας Αριστεράς για το πώς μπορεί να ανακοπεί το κύμα της ακρίβειας, ενώ, παράλληλα, θα υπάρξει και σχετική, κεντρική, κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Επίσης, έχει ενδιαφέρον η αλλαγή πλεύσης της Νέας Αριστεράς σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ, πλέον απευθύνει προσκλητήριο τόσο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στο ΠΑΣΟΚ για «προοδευτικό μέτωπο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euracticv, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καλεί τα δύο κόμματα να αφήσουν τους ηγεμονισμούς και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι «ώστε να υπάρξει ανατροπή της κυβέρνησης της δεξιάς στη χώρα μας».

Πλεύση Ελευθερίας: Ψηλά στην ατζέντα η τραγωδία των Τεμπών

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει νέες δράσεις και πρωτοβουλίες  σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και σε νομικό επίπεδο, ως συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων. Με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ενίσχυση της Πλεύσης Ελευθερίας, η αρχηγός του κόμματος κατέθεσε για δέκατη πέμπτη φορά στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των γυναικοκτονιών.

Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκινά σειρά παρεμβάσεων για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ρωτώντας την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο των καταγγελιών για σοβαρές ελλείψεις και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή τους. Η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων ευρωβουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΚΕ: Παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών

Τέλος, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κινούνται σε ρυθμούς ευρωεκλογών, καθώς την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστούν οι 42 υποψήφιοι του κόμματος. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, θα απευθύνει ομιλία παρουσιάζοντας τις πολιτικές προτεραιότητες του Περισσού. O γενικός γραμματέας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με μια βαλίτσα στο χέρι. Μετά τις περιοδείες στο εσωτερικό, ετοιμάζεται να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά. Θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας, με εργατικούς συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο. Στις 25 του μηνός θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments