Nέα της αγοράς

Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη Mytilineos μετά το deal με ΔΕΗ για έργα ΑΠΕ 2 GW σε 4 χώρες

Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη Mytilineos μετά το deal με ΔΕΗ για έργα ΑΠΕ 2 GW σε 4 χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη Mytilineos μετά το deal με ΔΕΗ για έργα ΑΠΕ 2 GW σε 4 χώρες

Mytilineos: Ανεβάζει τιμή στόχο η MS – EBITDA 1,1 δισ. βλέπει η ΑΧΙΑ

Το μεγαλύτερο στην ιστορία της Mytilineos μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο σε ΑΠΕ είναι αυτό των 2 GW που συμφώνησε με τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον διεθνή επενδυτικό οίκο Morgan Stanley.

Η MS λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 2 δισ. ευρώ των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε 4 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανεβάζει την τιμή στόχο της Mytilineos. Πιο συγκεκριμένα και διατηρώντας τη σύσταση «BUY» αυξάνει την τιμή στα 46 από 43 ευρώ/μετοχή.

Η MS αυξάνει επίσης τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 έτη κατά 10%. Κάνει επίσης λόγο για ελκυστικά οικονομικά μεγέθη.

Το update report του διεθνούς επενδυτικού οίκου σημειώνει επίσης τις προοπτικές με αυτό το deal κι ενώ η Mytilineos έχει σε λειτουργία ΑΠΕ 900 MW, υπό κατασκευή 1,4 GW και το χαρτοφυλάκιο 1,4 GW στον Καναδά.

Κάνει λόγο δε, για κλειδωμένες συναλλαγές 6 GW στα επόμενα χρόνια. Εκτιμά ότι το εναπομείναν χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 10,5 GW θα προσφέρει ετήσια ανάπτυξη που ισούται με 1,4 – 1,5 GW.

Η AXIA

H ΑΧΙΑ από τη μεριά της σημειώνει πώς η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου έργων 2 GW οδηγεί στο συμπέρασμα πώς η Mytilineos αντίστοιχα θα κινηθεί και με το άλλο χαρτοφυλάκιο 1,4 GW στον Καναδά.

Οι αναλυτές σημειώνουν στο report πως με το deal της ΔΕΗ έρχεται πιο κοντά ο στόχος της Mytilineos για EBITDA 1,1 δισ. ευρώ το 2024 έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων της AXIA για 1,062 δισ. ευρώ.

Επίσης προσδοκά υψηλότερη κερδοφορία τα επόμενα χρόνια.

Η AXIA θυμίζει την τιμή στόχο των 43 ευρώ/μετοχή με σύσταση «BUY» και επιφυλάσσεται για νεότερες εκτιμήσεις σε νέο report.

Πηγή: ot.gr//Χρήστος Κολώνας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments