Τεχνολογία

Data centers: «Τρελή» ζήτηση για κεραμικές πλακέτες κυκλωμάτων

Data centers: «Τρελή» ζήτηση για κεραμικές πλακέτες κυκλωμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//“Καθώς η εταιρεία έχει περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας ως προμηθευτής κεραμικών, όλη η γνώση και η τεχνολογία που έχουν συσσωρευτεί από τις αρχές του 1800 είναι η βασική ανταγωνιστικότητα της εταιρείας”, ανέφερε.

Η Maruwa, η οποία κυριαρχεί παγκοσμίως σε μια σειρά εξειδικευμένων κεραμικών, έχει δει τις μετοχές της σχεδόν να διπλασιάζονται τον τελευταίο χρόνο

Μια ιαπωνική εταιρεία με περισσότερους από δύο αιώνες ιστορίας στην κεραμική τέχνη και τα επιτραπέζια σκεύη από πορσελάνη έχει αναδειχθεί ως απροσδόκητος δικαιούχος της ανόδου της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, των ηλεκτρικών οχημάτων και του εντεινόμενου πολέμου του τομέα της τεχνολογίας κατά της θερμότητας, επισημαίνουν οι FT.

Η Maruwa, η οποία κυριαρχεί παγκοσμίως σε μια σειρά εξειδικευμένων κεραμικών, έχει δει τις μετοχές της σχεδόν να διπλασιάζονται τον τελευταίο χρόνο και να εκτοξεύονται σε υψηλό όλων των εποχών από τις αρχές Απριλίου.

Η εταιρεία με έδρα το Aichi, που ουσιαστικά αγνοήθηκε από τους αναλυτές τίτλων στο παρελθόν, έχει τώρα χρηματιστηριακή αξία 28 δισ. δολαρίων και έχει γίνει το επίκεντρο μιας βαριάς έκθεσης της Goldman Sachs, ενώ άλλοι οίκοι λένε επίσης ότι προετοιμάζουν κάλυψη.

Ο ενθουσιασμός τους είναι για το πώς η Maruwa έχει μεταφέρει με επιτυχία την παραδοσιακή δεξιοτεχνία της στα τελευταία κεραμικά εξαρτήματα. Η εταιρεία, κάποτε διάσημη για τα εξαιρετικά πιάτα που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά ιαπωνικά συμπόσια, μετακόμισε για πρώτη φορά στην επιχείρηση στην αρχή της εποχής του «οικονομικού θαύματος» της Ιαπωνίας στη δεκαετία του 1960.

Το τμήμα της παράγει κεραμικά για πλακέτες κυκλωμάτων και ημιαγωγούς και έχει ένα πλεονέκτημα στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την απαγωγή θερμότητας σε ηλεκτρονικά που λειτουργούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες – το είδος των θερμοκρασιών που επικρατούν στις φάρμες διακομιστών AI και στις εξαιρετικά σημαντικές μονάδες ισχύος μετατροπέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Τρελή» ζήτηση για κεραμικές πλακέτες κυκλωμάτων

Τα πιο καυτά προϊόντα της όσον αφορά τη ζήτηση επί του παρόντος είναι οι κεραμικές πλακέτες κυκλωμάτων που χρησιμοποιούνται σε οπτικές επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας, καθώς οι τεχνολογικοί γίγαντες κατασκευάζουν όλο και μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων που παράγουν θερμότητα ως τη ραχοκοκαλιά υλικού των έργων τεχνητής νοημοσύνης τους.

«Αναμένουμε ότι οι επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι ο μεγαλύτερος μοχλός της επιχειρηματικής μας ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Maruwa.

Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Mitsuhiro Icho, υπολογίζει ότι η εταιρεία κατέχει το 60% της παγκόσμιας αγοράς για υποστρώματα απαγωγής θερμότητας για ζωτικής σημασίας οπτικούς πομποδέκτες. Προβλέπει ότι αυτή η αγορά θα αυξηθεί σε αξία 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2027, καθώς η ζήτηση που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται.

Ο Icho δήλωσε ότι η Maruwa ήταν απομονωμένη από τους ανταγωνιστές, καθώς ήταν «σχεδόν αδύνατο» για οποιονδήποτε μη κεραμικό προμηθευτή να εισέλθει στην αγορά σε αυτό το στάδιο χτίζοντας μια επιχείρηση από το μηδέν. Η μακρά ιστορία της στην κεραμική είχε αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γύρω από τα υλικά και τις διαδικασίες κατασκευής. Το θεμελιώδες πλεονέκτημά της, είπε ο Icho, ήταν η ηλικία.

“Καθώς η εταιρεία έχει περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας ως προμηθευτής κεραμικών, όλη η γνώση και η τεχνολογία που έχουν συσσωρευτεί από τις αρχές του 1800 είναι η βασική ανταγωνιστικότητα της εταιρείας”, ανέφερε.

Η Maruwa ήταν επιφυλακτική στις προβλέψεις της για τις πωλήσεις, αυξάνοντας τις μόνο κατά μια μικρή βαθμίδα τον Φεβρουάριο για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο. Ωστόσο, η Icho της Goldman πιστεύει ότι οι πωλήσεις πομποδεκτών που σχετίζονται με διακομιστές AI θα μπορούσαν να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 60% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ισχυρές προοπτικές

Ωστόσο, οι ισχυρές προοπτικές της φαίνεται τώρα να αντικατοπτρίζονται πλήρως στις μετοχές της, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές. Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την μπουτίκ Storm Research με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αναλυτές υποστήριξαν ότι η σημαντική πρόσφατη αύξηση της τιμής της μετοχής της Maruwa σήμαινε ότι οι προοπτικές ανάπτυξής της είχαν πλέον προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments