Κόσμος

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αποφάσισε την αναβολή της επιχείρησης στην Ράφα για να επικεντρωθεί στο Ιράν

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αποφάσισε την αναβολή της επιχείρησης στην Ράφα για να επικεντρωθεί στο Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ υπό την προεδρία του Νετανιάχου αποφάσισε να αναβληθεί η επιχείρηση στην Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ υπό την προεδρία του Νετανιάχου αποφάσισε να αναβληθεί η επιχείρηση στην Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε την αναβολή της επιχείρησης στην Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό ο στρατός να επικεντρωθεί στην απειλή του Ιράν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ τάσσεται υπέρ των αντιποίνων κατά του Ιράν αλλά δεν υπάρχει απόφαση ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα σχέδια για επιθετική και αμυντική δράση έχουν εγκριθεί μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε: «Η Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν τη Μέση Ανατολή και να κλιμακώσουν», προσθέτοντας ότι οι IDF παραμένουν «σε υψηλή επιφυλακή» και συνέχισε λέγοντας: «Τις τελευταίες δύο ώρες, εγκρίναμε επιχειρησιακά σχέδια τόσο για επιθετική όσο και για αμυντική δράση.

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το κράτος του Ισραήλ και μαζί με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα πιο ασφαλές και σταθερό μέλλον για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.