Πολιτική

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απάντησε στον Δένδια με… Μπαρμπαρόσα και «Γαλάζια Πατρίδα»

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απάντησε στον Δένδια με… Μπαρμπαρόσα και «Γαλάζια Πατρίδα»

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter//Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απάντησε στον Δένδια με... Μπαρμπαρόσα και «Γαλάζια Πατρίδα»

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επέλεξε να δημοσιεύσει μια... πολεμική φωτογραφία και να αναφερθεί στη «Γαλάζια Πατρίδα», ίσως απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, περί της απίστευτης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

«Σε λίγο για να ψαρέψουμε στο Αιγαίο, οι Τούρκοι θα θέλουν να τους ρωτάμε», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη θρασύτατη τουρκική αντίδραση, στην εξαγγελία δημιουργίας θαλάσσιων πάρκων στις… Κυκλάδες.

Μια ώρα αργότερα, το υπουγείο Άμυνας ανήρτησε μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη και… τον ήρωά τους, τον πειρατή Μπαρμπαρόσα:

«Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δένδιας: Iron Dome και στην Ελλάδα–Σιγά μη ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες!

Για το πώς οι κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μπορούν να επηρεάσουν τη χώρα μας ερωτήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης. «Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, αλλά δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου. Οταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό.

Ηδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές», απάντησε ο κ.Δένδιας. Αντι-drone θόλος Με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ αναχαίτισε τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν, ο υπουργός είπε ότι δρομολογείται η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης. «Η χώρα πρέπει να κλείσει» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι- drone θόλο», ανέφερε. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. «Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις, δεν εκτίμησε την κατάσταση, γι’ αυτό πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων», είπε, αν και πρόσθεσε ότι δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, αφού η σχετική προβλεφθείσα δαπάνη εντάσσεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην ατζέντα του 2030.

«Η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη αυτό που σχεδιάζει είναι να προασπίσει την επικράτεια, αλλά πρέπει να μπορεί να θωρακίσει τον εαυτό της. Στα αντι-αεροπορικά αυτό είναι εφικτό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας. Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της Αγκυρας -όπως αυτή διατυπώθηκε ακόμη και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών- για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιονιο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παρατήρησε ότι αυτό που έκανε η Τουρκία δεν ήταν παραδεκτό. «Δηλαδή στους Αντίπαξους όταν ψαρεύω πρέπει να τηλεφωνήσω στους Τούρκους αν μπορώ;» διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει απαντώντας στη νέα τουρκική απόπεριας ευθείας αμβισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε μία σειρά από νησιά και βραχονησίδες του Αιγαιου: «Αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments