Ελλάδα

Κακοκαιρία: Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία – Οι περιοχές που βρίσκονται “στο κόκκινο”

Κακοκαιρία: Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία – Οι περιοχές που βρίσκονται “στο κόκκινο”

Πηγή Φωτογραφίας: ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ήχησε το 112 ενόψει της κακοκαιρίας, τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία

«Καμπανάκι» σημαίνουν οι μετεωρολόγοι για την επερχόμενη κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες, ενώ τα βλέμματα στρέφονται πρωτίστως στη Θεσσαλία, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη μετά και το πέρασμα του «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Καλλιάνος: Σε Θεσσαλία, Βόρεια Εύβοια και Σποράδες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, έκανε λόγο πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία του προκαλούν «μια μικρή ανησυχία». «Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κύριος Καλλιάνος.

«Στην Αττική θα βρέξει τις επόμενες ώρες και πιθανότατα θα έχουμε και πέρασμα καταιγίδων από το νομό το βράδυ. δεν φαίνεται όμως ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές του νομού», τόνισε ο μετεωρολόγος.

3. EFΙ : Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται με υψηλό δείκτη 24ωρης βροχόπτωσης EFI ( Extreme Forecast Index) αποτυπώνονται στον τελευταίο χάρτη. Ο χάρτης βασίζεται στην κλιματολογία των διαφόρων περιοχών και με χρωματικό δείκτη να μας δίνει το σχετικό σήμα, ανάλογα με την εποχή και το φαινόμενο. 4. ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ : http://emy.gr/emy/el/warning/weather_warnings_html?type=EDKF&number=1&language=gr 5. ΜΕΤΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΥ (Τα μετεωγράμματα αυτά είναι ανά 3ωρο ) ΒΟΛΟΥ : http://emy.gr/emy/el/forecast/meteogramma_emy?perifereia=Thessaly&poli=Volos ΛΑΡΙΣΑΣ : http://emy.gr/emy/el/forecast/meteogramma_emy?perifereia=Thessaly&poli=Larisa ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ : http://emy.gr/emy/el/forecast/meteogramma_emy?perifereia=Thessaly&poli=karditsa».

Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο» 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει αναβαθμισθεί σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» είναι κατά κύριο λόγο η Θεσσαλία και ειδικότερα οι περιοχές του Πηλίου, η βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα οι πυρόπληκτες εκτάσεις, αλλά και οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η Πιερία καθώς και τα νησιά Χίος και Μυτιλήνη. Γι’ αυτές τις περιοχές υπάρχει ο κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες, όπως τόνισε, μιλώντας στον ALPHA. Θεσσαλία: Αναστέλλεται για σήμερα (19/04) η λειτουργία των εσπερινών σχολείων – Καθαρίζονται κανάλια και ρέματα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αποφάσισε για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, την αναστολή της λειτουργίας όλων των εσπερινών σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο κρατικός μηχανισμός στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας βρίσκεται επί ποδός από νωρίς σήμερα το πρωί (19/04), ενώ, στη Λάρισα μετέβη και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Τεχνικές υπηρεσίες καθαρίζουν κανάλια και ρέματα και κοίτες ποταμών εν όψει του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Πρόκειται για εκτάσεις που ακόμη μετρούν τις πληγές τους μετά το «σφυροκόπημα» του Daniel, που προκάλεσε σφοδρές καταστροφές πριν από μερικούς μήνες. Τα μηνύματα από το 112 και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Νωρίτερα, μπαράζ μηνυμάτων από το 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονται σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και νησιά βορείου Αιγαίου ενόψει της κακοκαιρίας. «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» λέει το μήνυμα του 112.

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στη Θεσσαλία είναι πολύ μεγάλη,  ενώ νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε το περιφερειακό συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στη Λάρισα.

Ιδιαίτερα, επισημαίνεται ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή, ενώ επί ποδός βρίσκονται ΕΛ.ΑΣ. και στρατός.

Παράλληλα, τουλάχιστον 200 μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί. Σημειώνεται ότι κάτοικοι της Θεσσαλίας έχουν προμηθευτεί τσουβάλια με άμμο, ενώ έχουν ξεκινήσει εργασίες στο Στόμιο Λάρισας και καθαρίζονται φρεάτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments