EDITOR'S PICK

Μικρή τάρτα πολύτιμων λίθων με Keen’s cheddar, φρέσκα κρεμμυδάκια και πλατύφυλλο μαϊντανό

Μικρή τάρτα πολύτιμων λίθων με Keen’s cheddar, φρέσκα κρεμμυδάκια και πλατύφυλλο μαϊντανό

Πηγή Φωτογραφίας: delicious.com.au/

Αυτή η νόστιμη τάρτα από το «Sea & Shore» της Emily Scott σερβίρεται καλύτερα απευθείας από το φούρνο

Πραγματικά πετράδια. Είναι γλυκά, τραγανά και έχουν όμορφο σχήμα και μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ σε σαλάτες. Το μαραμένο μαρούλι δείχνει το όμορφο σχήμα του και αναδεικνύει γλυκόπικρες νότες – ένας υπέροχος τρόπος να τρώτε το μαρούλι με λίγο διαφορετικό τρόπο. Το Keen’s Cheddar είναι πλούσιο και πυκνό με στρώματα γεύσης. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ένα μεσαίο έως δυνατό Cheddar θα λειτουργήσει καλά σε αυτή τη συνταγή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Fine Cheese Co. (@thefinecheeseco)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ελαιόλαδο, για ρηχό τηγάνισμα και βούρτσισμα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (κρεμμυδάκια), κομμένα σε φέτες 1 x 375 g (13 oz) έτοιμο φύλλο σφολιάτας 200 g (7 oz) Keen’s Cheddar (ή οποιοδήποτε ισχυρό Cheddar καλής ποιότητας), τριμμένο 2–3 Μαρούλι Little Gem 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό Θαλασσινό αλάτι Κορνουάλης και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C ανεμιστήρας/400°F/Gas 6).

Βήμα 2 Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ώστε να αχνιστούν για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yum (@100dopamine)

Βήμα 3 Ξετυλίξτε τη σφολιάτα πάνω στο χαρτί της σε ένα ταψί και χαράξτε ένα περίγραμμα 5 mm (1/4 in) γύρω από την άκρη χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός κοφτερό μαχαιριού. Κάντε σχέδια γύρω από το περίγραμμα, αν θέλετε. Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ στα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώστε καλά και ρίξτε τα πάντα πάνω στη ζύμη, απλώνοντάς το μέχρι τα όρια.

Βήμα 4 Κόβουμε το μαρούλι σε τέταρτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικο καρύκευμα και αλείφουμε το μείγμα σε όλο το μαρούλι. Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι το μαρούλι να αρχίσει να χρυσίζει στις άκρες.

Βήμα 5 Αραδιάζουμε το μαρούλι στην τάρτα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να αρχίσει να ροδίζει.

Βήμα 6 Σερβίρεται καλύτερα απευθείας από το φούρνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments