Πολιτική

Μητσοτάκης: Εκλογικό “φύλλο πορείας” σε υπουργούς

Μητσοτάκης: Εκλογικό “φύλλο πορείας” σε υπουργούς

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ "OUR OCEAN CONFERENCE" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Χαμόγελα έφεραν στη γαλάζια παράταξη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν ανακοπή των διαρροών από τη ΝΔ προς "δεξιότερα" κυρίως κόμματα.

Έχοντας σπάσει το “φράγμα” των πενήντα ημέρων, μέχρι να στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών, Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς επιταχύνουν και θέτουν σε πλήρη ετοιμότητα όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Τα χαμόγελα που έφεραν στη γαλάζια παράταξη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν μία ανακοπή των διαρροών από τη ΝΔ προς “δεξιότερα” κυρίως κόμματα, έφερε συγκρατημένα χαμόγελα, αλλά σε καμία περίπτωση εφησυχασμό.

Αντιθέτως ωθούν σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής τον πρωθυπουργό που σηκώνει το κύριο βάρος αυτής της προεκλογικής εκστρατείας στην

οποία ήδη έχει δώσει εθνικά χαρακτηριστικά. Το κύριο δίλλημα, το οποίο αναμένεται να ακούγεται εμφατικά από τα χείλη του πρωθυπουργού καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, είναι “σταθερότητα ή αβεβαιότητα” με το οποίο επιχειρεί να προσδώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στη μάχη των ευρωεκλογών, καθώς και να τονίζει ότι ” όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα” γιατί ένα καλό αποτέλεσμα το βράδι της Κυριακής, θα επιτρέψει στην ΝΔ και την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει και τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα.

Ο γαλάζιος σχεδιασμός θέλει κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες να «χρεώνεται» σε συγκεκριμένους υπουργούς και είναι σαφές ότι τα πρόσωπα θα κινηθούν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και τα χαρακτηριστικά των νομών που θα επισκέπτονται. Οι δεξιοί στους συντηρητικούς νομούς, οι πιο κεντρογενείς στις αντίστοιχες περιοχές.

Για παράδειγμα, τη δύσκολη για τη ΝΔ Δυτική Μακεδονία αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και την Κεντρική Μακεδονία ο Νίκος Δένδιας. Επιπλέον τη Θεσσαλία, που αποτελεί περιφέρειας ειδικής προσοχής, αναμένεται να αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης. Στην Κρήτη θα βρεθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης και στην Πελοπόννησο ο Μάκης Βορίδης.

Οι βουλευτές είναι επίσης επί ποδός, όχι μόνο για τη συνοδεία του Μητσοτάκη στις δικές του περιοδείες. Οι περισσότεροι θα κληθούν να ενταχθούν στα κλιμάκια που θα συγκροτήσει η Πειραιώς με υπουργούς και υφυπουργούς.

Επιπλέον ήδη, συνολικά 10 γαλάζιοι βουλευτές έχουν αυξημένο ρόλο στην προεκλογική προετοιμασία. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Καβάλα) ως επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα και επιπλέον οι Κατερίνα Παπακώστα (Τρίκαλα), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα), Μαρία Αντωνίου (Καστοριά), Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδα), Κώστας Κατσαφάδος (Α’ Πειραιά), Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτία), Μακάριος Λαζαρίδης (Καβαλά), Σέβη Βολουδάκη (Χανιά), Ζωή Ράπτη (βόρειος τομέας), Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθία).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments