Πολιτική

Επιστροφή στον αγώνα της ευρωκάλπης για τους πολιτικούς αρχηγούς

Επιστροφή στον αγώνα της ευρωκάλπης για τους πολιτικούς αρχηγούς

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά τη σύντομη ανάπαυλα του Πάσχα, κόμματα και αρχηγοί ρίχνονται και πάλι στον εκλογικό αγώνα.

Σε κίνηση ξανά μπαίνουν τα κόμματα μετά τη -μικρή- παύση λόγω του εορτασμού του Πάσχα, με τόσο το κυβερνών κόμμα όσα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν οριοθετήσει τους στόχους για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τις διακοπές του Πάσχα με τη σύζυγό του στο νησί της Τήνου. Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, κύριο μέλημα του κυβερνώντος κόμματος είναι να επιβεβαιώσει, χωρίς παρενθέσεις, όχι μόνο την πολιτική του κυριαρχία, αλλά και τον εκτεταμένο συσχετισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως αυτός προέκυψε πριν από ένα χρόνο.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να προκαλέσουν εσωτερικά προβλήματα. Η επομένη των ευρωεκλογών είναι ακόμη πιο σημαντική για το εύρος και το περιεχόμενο της ρευστότητας της Κεντροαριστεράς και τις δυνατότητες των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που διεκδικούν τη δεύτερη θέση.

Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, οι οδηγίες του πρωθυπουργού ενόψει των ευρωεκλογών αφορούσαν αυτή τη φορά αποκλειστικά τη λειτουργία της κυβέρνησης. Και ουσιαστικά, στο επίκεντρο βρέθηκε η καθημερινότητα των πολιτών.

Σχετικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κύρια στόχευση είναι ένα υψηλό ποσοστό, το οποίο θα την εδραιώνει στη δεύτερη θέση των πολιτικών δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόχο, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωθυπουργία, ενώ, όπως αναφέρει, πιστεύει στην αλλαγή σελίδας. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Open δήλωσε: “Βλέπω ένα κοινωνικό κύμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσει το 20%”.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά δήλωσε πρόσφατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 17%. Η ίδια δήλωσε: “Τα κόμματα αξιολογούνται με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Εμείς λέμε ότι θα αξιολογηθούν με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με τα ποσοστά των τελευταίων ευρωεκλογών”.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σήμερα σε περιοδεία στους Παξούς, ενώ τις ημέρες του Πάσχα τις πέρασε στην Κέρκυρα.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνει μάχη για την ανάδειξη των θέσεων του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, προκειμένου να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, η οποία θα το εμφανίσει ενισχυμένο ως κυρίαρχο πόλο της Κεντροαριστεράς.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πέρασε την εορταστική περίοδο στην Αθήνα και σήμερα, Δευτέρα, μετέβη στη Σέριφο.

Όσον αφορά τον Περισσό, στόχος του ΚΚΕ είναι να συνεχίσει να αυξάνει το εκλογικό του ποσοστό, όπως έχει κάνει σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες των τελευταίων ετών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε, προς την κατεύθυνση αυτή, πως η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές “θα δώσει ώθηση σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις, στους οποίους το ΚΚΕ πρωτοστατεί με όλες του τις δυνάμεις”.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τη Γερμανία από τις 9 Μαΐου.

Πρώτος του σταθμός θα είναι το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, μια συμβολική επίσκεψη καθώς η 9η Μάη είναι η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου κρατήθηκε αιχμάλωτος ένας από τους πλέον ιστορικούς κομμουνιστές ηγέτες, ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Τέλος, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες στα χρονικά για τη Νέα Αριστερά, καθώς ο νέος σχηματισμός υπάρχει μόλις λίγους μήνες.

Στόχος του κόμματος είναι να ξεπεράσει το 3%, ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή και να έχει παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή τη στιγμή, οι δημοσκοπήσεις κυμαίνονται γύρω στο 3% για το νέο κομματικό υποκείμενο της Αριστεράς. Παράλληλα, τα στελέχη του κόμματος ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και επικεντρώνονται στον άμεσο διάλογο με τους ψηφοφόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments